Programma Koningsdag

De Oranjevereniging heeft in haar programmaboekje dat huis-aan-huis verspreid is in Markelo haar definitieve programma voor Koningsdag 2019 bekend gemaakt. De dag start om 8.00 uur wanneer de kerkklokken luiden en de vlag in top wordt gehesen voor Het Beaufort. Trompettisten van muziekvereniging De Fanfare Markelo spelen aansluitend enkele muziekstukken waaronder natuurlijk het Wilhelmus vanaf de silo van ABZ Diervoeding. Van 10.00 tot 12.00 uur wordt voor de Markelose basisschooljeugd op het feestterrein bij de Haverkamp een kindersurvival georganiseerd. Gelijkertijd start in de zaal van De Haverkamp het seniorenprogramma dat in het teken staat van cabaret en zang door Theaterduo Een en Ander. De entree bedraagt hiervoor 5,00 per persoon inclusief koffie met oranjesoes, consumptie en een oranjebittertje.

Bij het feestterrein is er van 10.00 tot 18.00 uur kermis. Hier kan de jongste jeugd zich vermaken in de schiettent, minidraaimolen, touwtje-trekken, suikerspin- en snoepkraam maar ook is er een springkussen en een trampoline aanwezig.

Zeskamp
Vanaf 13.15 start het programma voor de buurten die zich opgegeven voor de traditionele Zeskamp. Acht buurten zullen ongetwijfeld onder leiding van hun aanvoerders alles geven tijdens de spectaculaire onderdelen die dit jaar in het teken van de wintersport staan. Het programma wordt gepresenteerd door Bennie Nijenhuis. Naast de Zeskamp wordt op het feestterrein een Tirolerparty ingericht waar naast gezelligheid ook après-skihapjes en -drankjes verkrijgbaar zijn.

Soundmixshow
Het avondprogramma geldt als de afsluiter van Koningsdag in Markelo. Zangtalenten uit de deelnemende buurten gaan met elkaar de strijd aan en zullen vast en zeker weer met verrassende acts op het podium van de Haverkamp verschijnen. De muzikale begeleiding is evenals voorgaande jaren in handen van de band Reflexxion en John Brunings neemt de presentatie voor zijn rekening. De optredens worden beoordeeld door een vakkundige jury die dit jaar bestaat uit Ria Degenkamp, Hennie Tijink en Jan 0f Gini Wessels. Het avondprogramma start om 20.00 uur. Kaarten voor het avondprogramma kosten 10 euro per stuk. In de voorverkoop bij de Haverkamp of bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins bedraagt de entree 7,50. Telefonisch kaarten bestellen is helaas niet mogelijk geeft de Oranjevereniging Markelo aan.