Dames 1 pakt een punt

Gisteren speelde het damesteam van Sportclub Markelo de thuiswedstrijd tegen AZC/Sp. Eefde VR 1. Helaas werd er in de eerste helft niet gevoetbald zoals gehoopt. Markelo leed te veel balverlies en de tegenstander kreeg veel kansen. De verdediging stond niet op scherp en de ballen kwamen niet aan bij de voorhoede. Het middenveld werd compleet overgeslagen en er ontstond een gat, waardoor AZC/Eefde makkelijk doorbrak. Keepster Sophie Boogaard stond op scherp en wist daardoor alle doelpogingen van de tegenstander te onderscheppen. Er werd in de eerste helft dan ook niet gescoord.

De tweede helft werd er beter gevoetbald door de Markeloërs. Er werd beter gecommuniceerd en ook de voorhoede kwam steeds meer aan spelen toe. Zo kreeg Bo Onland nog een aantal kansen en kort daarna kreeg ook Romy Rossing een kans. Het ging redelijk gelijk op en de laatste 10 minuten van de wedstrijd nam Markelo duidelijk de overhand. Desondanks werd er door zowel Markelo als AZC/Eefde niet gescoord. De eindstand bleef dan ook 0-0 en de dames verlieten het veld met één punt op zak.