- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitwisselingscross en vintage motocross bij Ons Genoegen

Foto: Motocross Des Nations Markelo 1967

Markelose Motorclub Ons Genoegen organiseert zaterdag 13 april aanstaande een uitwisselingscross. Deze uitwisselingscross is een kampioenschap waarin leden van omliggende clubs in zeven verschillende klassen zullen strijden om de titel. Op zondag 14 april zullen de beroemde classics en brommers van vroeger te zien zijn op de Classics Motocross.

De zeven verschillende klassen die tijdens dit kampioenschap vertegenwoordigd gaan worden zijn: 50cc, Dames, V45+, 125cc, 250cc, 500cc en de Superklasse. De rijders komen uit verschillende omliggende dorpen, de dag begint voor de rijders al vroeg maar vanaf 11.30 uur zal de eerste manche te zien zijn. De entree van de uitwisselingscross is gratis. Er zullen verschillende hapjes en drankjes te krijgen zijn vanuit het cateringteam van de club en er is een terras waar het publiek kan genieten van de rijders.

Zondag 14 april komen er verschillende Classics en de Brommers aan de start van het crossterrein in Markelo. In samenwerking met de VMCN de Vintage Motocross (Classics Motocross), staan er vele beroemde merken die ooit aan de start stonden, tijdens de grote wedstrijden op de Herikerberg. Er zullen zelfs oude helden aantreden die ooit op GP niveau hebben gereden. Tevens is er deelname van een speciale Brommerklasse  waarbij de frames en blokken speciaal gemaakt zijn voor de cross en dat maakt deze klasse erg speciaal. Rijders in de volgende klassen staan aan de start: Classic 50cc, Classic 60+, Classic 60-, Twinshock 50+, Twinshock 50-, Pré 90/95 40+, Pré 90/95 125cc, Pré 90/95 Open en de ONK Bromfietsklasse. De eerste manche zal om 12 uur starten, de entree bedraagt 5 euro, tot en met 17 jaar gratis.