Stokkum viert pannenkoekendag

Wederom lieten de leerlingen van OBS Stokkum de Nationale Pannenkoekdag niet voorbij gaan. Dit jaar is alweer de 13e editie van deze nationale dag van de pannenkoek, reden genoeg om de handen weer uit de mouwen te steken. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen door het hele land pannenkoeken voor de ouderen in hun buurt.

Het bakken van de pannenkoeken wordt gedaan om opa’s en oma’s maar natuurlijk ook andere buurtbewoners in het zonnetje te zetten. Landelijk staan er 1490 scholen ingeschreven om mee te bakken tijdens deze bijzondere dag. In Stokkum was de belangstelling wederom groot, ruim 75 ouderen zijn door de kinderen verwend met één of meerdere lekkere pannenkoeken. Op donderdag zijn er al een aantal leerlingen op pad gegaan om alle benodigde boodschappen te halen en vandaag konden ze met behulp van de aanwezige ouders dan eindelijk beginnen met het bakken. Niet alleen het bakken van de pannenkoeken is een belangrijke taak maar ook het serveren aan de gasten hoort er bij. Zowel jong als oud hebben enorm genoten van deze speciale dag.