Dames 1 laat punten liggen

Gisteren speelde het damesteam van Sportclub Markelo de thuiswedstrijd tegen Broekland VR1. Om 13.15 uur werd er afgetrapt aan de Endemansdijk. Vanuit het meisjesteam kwamen Geerke Klaassen en Rosalie Rattink de dames versterken. Ondanks de regen- en hagelbuien begonnen ze de wedstrijd met een aantal mooie kansen. Al in de 4e minuut wist Famke Seep de bal binnen de lijnen te houden en deze terug te leggen op Marieke Hofmeijer. Marieke gaf vervolgens een voorzet op Bo Oland, maar Bo raakte helaas de paal in plaats van het net. Een aantal minuten later volgde de tweede kans waarbij Romy Rossing een goede voorzet van Anne Oplaat kreeg, maar ook deze net niet in het goal van Broekland wist te schieten. Na een half uur gespeeld te hebben, zette Broekland haar eerste aanval in. Gelukkig stond keepster Sophie Boogaard op scherp waardoor de stand bij rust 0-0 bleef.

De tweede helft stonden de dames uit Markelo op scherp om op voorsprong te komen. Helaas maakte Broekland in de 48e minuut het eerste doelpunt en was het al snel 0-1. Met deze achterstand werd alles op alles gezet om de stand in ieder geval weer gelijk te trekken. Markelo creëerde haar kansen wel, maar deze werden keer op keer net niet afgemaakt. Toen dan ook de 0-2 viel, werd het de dames wel erg lastig gemaakt om deze wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. In de 75e minuut nam Anne Oplaat nog een vrije trap, maar ook deze bereikte het net van Broekland niet. Met 0-2 als eindstand verlieten de dames met een onverdiende nederlaag het veld. Ze waren lang aan de betere hand, maar dit mocht helaas niet baten. Aanstaande donderdagavond speelt Dames 1 de uitwedstrijd tegen SV CCW om 19.00 uur in Wilp.