Monstertocht: zwaar maar geweldig

Vanmorgen om 6.00 uur klonk het startschot van de 3e editie van de Dutch Masters of MTB in Haarle. Terwijl het nog donker was en de regen uit de lucht viel vertrokken 1.000 deelnemers op hun MTB voor een monstertocht van 200 kilometer. Onder het deelnemersveld waren een flink aantal fanatieke MTB’ers uit Markelo vertegenwoordigd. Voor een aantal was het zelfs de tweede maal dat zij deelnamen aan deze bijzondere tocht die over bestaande mtb routes loopt en prachtige singletracks in Overijssel. “De weersomstandigheden van de afgelopen week hebben de tocht wel zwaarder gemaakt dan vorig jaar”, gaven Jan Henk Morsink en Jaap de Groot op de stop aan. Om de deelnemers door de tocht te slepen was er op veel punten, op de gehele route verzorging geregeld. De Markeloërs konden daarnaast nog eens rekenen op extra steun vanuit de verschillende mtb-groepen die Markelo rijk is. Op de rustpunten werden fietsen nagekeken en zo nodig bijgesteld en afgespoten. Noaberplicht ten top. “We helpen elkaar. Vorig jaar reden wij mee en hielpen zij aan de zijlijn. Nu is het onze beurt en zorgen wij dat het hen aan niets ontbreekt. Alleen de weersomstandigheden hebben we natuurlijk niet in de hand”,  geeft de groep aan.

Met schone en droge kleding, sportvoeding, sportdrank maar natuurlijk ook een hartig hapje onderweg en aanmoedigingswoorden werden de deelnemers door Markelo geloodst. Met 150 kilometer in de benen werden ze in Dijkerhoek met luid applaus verwelkomd en aangemoedigd en na een korte stop op de fiets gezet voor de laatste 50 kilometer.

Marc van Gelder en René Prins wisten als eerste Markeloërs na 200 kilometer, de finish in Haarle te bereiken in een tijd van iets meer dan 10 uur en een gemiddelde snelheid van bijna 20 km/per uur. Ongeacht de gereden tijd is de finish halen de ultieme prestatie voor de bikkels die deze zware tocht hebben weten te volbrengen en de beloning van maanden hard trainen.

Op zaterdag 13 april organiseert het MTB-team Markelo de 2e editie van de Noabertocht. “We hebben op dit moment 70 deelnemers die zich al hebben in geschreven maar dat aantal kan nog uitgebreid worden”, vertelt Erik Hannink. Op de website is alle informatie te vinden en kun je je direct inschrijven voor deze Markelose Noabertocht.

Uitslagen Markelose deelnemers:
Marc van Gelder 10:07:32
Rene Prins 10:12:56
Koen Nijhuis 11:02:52
Max Nijhuis 11:02:56
Gerard Brok 11:19:07
Robert Schreurs 12:11:38
Bert Greven 12:12:31
Jan Henk Morsink 12:17:11
Jaap de Groot 12:17:18
Edwin Smit 12:25:36
Erik Jan Ikkink 12:25:36
Arjan van den Noort 12:26:06
Gerard Zwienenberg 12:25:35
Wolter Luijten 12:30:47
Mark Mensink 12:44:43
Gerda Nijhuis-Groeving 13:02:23
Irma Onland-Asbreuk 13:02:25
Alfons Ganzevles 13:02:31