Gemeente wil ambtenaren laten fietsen

De gemeente gaat voor een energieneutraal 2035. Een van de plannen om dit te realiseren is de medewerkers geen kilometervergoeding meer te betalen voor vervoer van en naar afspraken voor de gemeente. Het aanschaffen van duurzame vervoersmiddelen moet daarvoor in de plaats komen. Het plan gaat van start met de aanschaf van 4 elektrische fietsen. De fietsen zijn bedoeld om de duurzaamheid te bevorderen en de ambtenaar in beweging te brengen. De maximale afstand van een dienstreis waarvoor de fietsen zijn bedoeld is 10 kilometer. Op een later moment zal een voorstel worden uitgewerkt voor de aanschaf van elektrisch fietsen en auto’s om daarmee de duurzaamheid nog verder te bevorderen.

Voorafgaand aan de aanschaf van de fietsen zijn offertes opgevraagd bij alle fietsenhandelaren in de gemeente, die vrijwel allemaal een offerte hebben uitgebracht. De keus is gemaakt voor een fietsenzaak in Goor op basis van prijs voor een elektrische fiets met middenmotor.