- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Start en finish Ronde van Markelo naar Schoolstraat

Het bestuur van de Stichting Wielersport Markelo is volop bezig met de voorbereidingen voor haar jaarlijkse activiteiten zoals de Ronde van Markelo, Fietsvierdaagse en Mountainbiketocht. De verhuizing van Obs de Zwaluw naar het Burgemeester de Beaufortplein noopte de organisatie tot aanpassing van het traditionele parcours van de Ronde van Markelo. “We hadden erop gerekend dat de tijdelijke huisvesting van de school bij De Haverkamp zou komen. Nu moesten we het parcours aanpassen omdat het Countuspand midden in ons reguliere parcours ligt”, aldus voorzitter Eppie ten Hove. De start en finish van de Ronde van Markelo ligt op zaterdag 15 juni aan de Schoolstraat.

In deze wielerronde kunnen naast amateurs ook recreanten zonder licentie starten aan het circa 3,5 kilometer tellende heuvelachtige parcours rondom Markelo. Voor de basisschooljeugd is er die middag een Dikke Banden Race over een verkort parcours en als afsluiter een hardloopwedstrijd. Eppie ten Hove: “DMD Events zal zorgen voor een gezellig randgebeuren aan het parcours. De organisatie is zeer tevreden met deze samenwerking, alsook met de medewerking van sponsoren, gemeente, EHBO en de vele vrijwilligers”.

Na de wielerronde kan de Stichting Wielersport Markelo direct weer aan de bak. Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni staat de jaarlijkse Fietsvierdaagse op de kalender. Dit jaar is ’t Wapen van Markelo de startlocatie voor de routes van 30, 45 of 60 kilometer.