Maarkelse Boake nu zichtbaar

De locatie van de Maarkelse Boake is vanaf vandaag nog beter herkenbaar. Noaber en houtbewerker John Hofman heeft een houten naambord geschonken aan de Maarkelse Boake. Het is een mooi gebaar waarop goed zichtbaar is hoe noabers en vrijwilligers van traditionele evenementen goed met elkaar samenwerken. “De naobers houden altijd de boake in de gaten in aanloop naar het paasvuur. Het bord geeft een mooie extra uitstraling aan de plek”, vertelt Edwin Potman namens de Maarkels Boake. De vrijwilligers van de Maarkelse Boake zijn vanaf januari bezig met het verzamelen van hout en het opbouwen van de boake. Het hout is dit jaar volgens Edwin Potman moeizamer te verkrijgen dan vorig jaar. Dit kwam mede door de storm in januari vorig jaar. De boakebouwers hebben voor dit jaar nog wel belang bij goed hout.