Jeugd- en filmhuisfilm in Het Beaufort

Het is deze week voorjaarsvakantie en dan is er in Het Beaufort weer een jeugdfilm te zien is. Morgenmiddag om 14.00 uur draait in Het Beaufort de jeugdfilm ‘De Hazenschool’. Het is een animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1924 van Fritz Koch-Gotha en Albert Sixtus. De Nederlandse stemmen zijn ingesproken door Jip Bartels, Job Bovelander, Christaan Schreuder, Marcel Harteveld, Franky Rampen, Fauve Geerling en Ara Halici. Donderdagavond 21 februari staat om 20.00 uur in het cultureel centrum de filmhuisfilm ‘Lean on Pete’ op de agenda.

Lean on Pete gaat over de 15-jarige Charley Thomson. Een jongen zonder enige stabiliteit in zijn leven. Charley wil een huis, eten op tafel en een middelbare school waar hij langer dan een half jaar kan blijven. Maar als zoon van een alleenstaande vader die werkt in magazijnen is het vinden van een zekere stabiliteit moeilijk. Hopende op een nieuwe start verhuizen ze naar Portland waar Charley een baantje vindt voor de zomer. Daar wordt hij beste vrienden met een falend renpaard genaamd Lean on Pete.

Voor de jeugdfilm van dinsdagmiddag bedraagt de toegangsprijs 3 euro, voor de filmhuisfilm van donderdagavond 7,50 euro. Zowel bij de jeugdfilm als filmhuisfilm is dat inclusief pauzedrankje.