Succesvol lijnbaltoernooi voor scholen

In Sporthal De Haverkamp organiseerde de sportcommissie gistermiddag het jaarlijks, terugkerende lijnbaltoernooi voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen uit Markelo. Tijdens het toernooi, dat om 13.00 uur startte en tot 14.45 uur duurde werd door 200 leerlingen gestreden in 3 zaaldelen om de eer. Na 6 tot 7 spannende wedstrijden waarin menigeen zich voor de volle 100% inzette, werd de balans opgemaakt. “We zagen bij een aantal kinderen de teleurstelling na een verloren wedstrijd, maar zoals zo vaak, het meedoen is net zo belangrijk! Wij als sportcommissie vinden daarom eigenlijk,  iedereen een winnaar”, vertelt Aat Aanstoot. Tijdens het toernooi waren veel ouders en grootouders naar de sporthal gekomen om hun kroost aan te moedigen. Het leverde aan het eind van het toernooi nog spannende wedstrijden op. 

In het zaaldeel van groep 6 was het heel spannend en drie teams gingen voor de tweede en derde plek. Het doelsaldo moest de beslissing brengen.
Bij groep 6 was de einduitslag:
1. DeZwaluw C
2. Elserike B
3. Elsrike A

Groep 7:
1. De Welp C
2. De Welp A
3. Brookschole

Ook bij de groepen 8 was het tot het eind spannend. Drie ploegen hadden evenveel punten en ook hier gaf het aantal punten de doorslag.
De einduitslag bij groep 8 was:
1. Elserike A
2. Elserike B
3. De Welp A

De Sportcommissie kijkt terug op een goed verlopen toernooi, met behulp van stagiaires van de CALO uit Zwolle, het ROC Sport en bewegen, groepsleerkrachten en natuurlijk meester Bomhof die nog elk jaar tijd vrij maakt om te helpen bij het wedstrijdsecretariaat.