- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Volle zaal bij kick-off WTC Markelo

Ruim 100 fietsliefhebbers waren vanavond aanwezig bij de kick-off van de Wielertoerclub Markelo. “Dit hadden we natuurlijk gehoopt, maar niet verwacht. Wat geweldig dat zoveel fietsliefhebbers hier vanavond aanwezig zijn bij de kick-off van WTC Markelo. Van de week hebben we als bestuur vooruit gekeken naar deze avond en uitgesproken dat wanneer we 50 mensen bij elkaar hadden al enorm blij waren, maar het zijn er een “paar” meer geworden”, vertelde Gerda Nijhuis lachend in haar openingswoord vanavond bij De Kroon. Na de uiteenzetting van een stukje historie vertelde Gerda als voorzitter van de nieuwe vereniging, hoe het idee ontstond om WTC Markelo op te richten. “Wij willen fietsen met elkaar, op een veilige en verantwoorde manier”, gaf Gerda als een van de belangrijkste redenen aan. Na het voorstellen van het bestuur werd ingegaan op de regels en achtergronden achter de jongste vereniging die niet als een vervanging moet worden gezien maar juist als een aanvulling van de vele fietsgroepen die in Markelo actief zijn. Gerda benadrukte dan ook dat WTC Markelo samenwerkt met Stichting Wielersport Markelo en ook kansen ziet om iets gezamenlijk te doen met bijvoorbeeld de Triathlon Hof van Twente. Wethouder Harry Scholten en Theo de Rooy onthulden een prachtig clubtenue wat niet alleen opvalt als het gaat om functionaliteit maar zeker ook het grote aantal sponsorvermeldingen en het logo van de club. 

Theo de Rooij sprak zijn enorme waardering uit voor het noaberschap dat in Markelo en omgeving goed merkbaar is. “Het geldt als de basis om met elkaar de vele mountainbike routes in onze omgeving op een juiste manier te onderhouden. Ik ben echt enorm onder indruk wat hier op dit moment gebeurt”, waarbij hij doelde op de meer dan volle zaal met fietsliefhebbers bij de aftrap van Wielertoerclub Markelo. Met zijn enorme passie voor alles wat met fietsen te maken heeft wist hij de aanwezigen te boeien met zijn prachtige verhaal vol anekdotes uit de tijd dat hij beroepswielrenner was. Na zijn wielercarrière was hij algemeen directeur van de Rabobank wielerploeg.

In de pauze werden een groot aantal inschrijvingsformulieren ingevuld. Een goede voorbereiding heeft gezorgd voor een geweldige kick-off waarbij het nu aan het bestuur is om alle wensen en ideeën van de leden in kaart te brengen en de vereniging de juiste vorm te gaan geven. Zeker is dat de club zich in eerste instantie richt op volwassenen maar zeker ook voor de jeugd, fietsgroepen zou willen vormen. Naast een vaste trainingsavond moeten er meerdere momenten komen dat er groepen in verschillende niveaus met elkaar op de fiets stappen. Alle groepen zullen onder begeleiding van een wegkapitein op pad gaan die naast de route en de afstand, ook de snelheid zal bepalen waarmee zal worden gereden. Met de regel “samen uit, samen thuis” wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemende fietsers.