- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Extra krediet voor Kaasfabriek

In de raadsvergadering van vanavond werd een klap gegeven op het meningvormende raadsbesluit om een krediet van 285.000 euro beschikbaar te stellen om het voor komende huurders aantrekkelijk te maken zich te gaan vestigen in De Kaasfabriek. Met het krediet van 285.000 euro kunnen de ruimtes toegankelijk en aan-sluit-klaar worden gemaakt indien huurders ervoor kiezen om niet zelf te investeren in het pand aan het Kaasplein. De aan deze investering verbonden kapitaallasten worden gedekt door middel van een verhoging van de huurprijs met 15 euro per vierkante meter per jaar waardoor deze op 45 euro per vierkante meter wordt vastgesteld. De investering in het toegankelijk  en aan-sluit-klaar maken van een ruimte wordt uitgevoerd nadat een huurovereenkomst met een ondernemer is getekend, die gezien mogelijke ontwikkelingen bij buurman ABZ voor een maximale termijn van 10 jaar kan worden afgesloten.

Bij de behandeling van het voorstel bleek dat de raad nog wel een aantal vragen had ten aanzien van het eigendom en de verdere uitvoering van de werkzaamheden aan de Kaasfabriek. De symbolische sleuteloverdracht aan Stichting De Kaasfabriek Markelo eind 2018 zorgde voor verwarring over wie verantwoordelijk was voor de exploitatie. Wethouder Scholten was hierover duidelijk  in zijn reactie: “De sleutel is overgedragen aan de stichting voor het beheer. Wij blijven voorlopig eigenaar en verhuurder.” Naast de invulling van de ruimten met gebruikers ligt er op dit moment ook nog een subsidievoorstel bij Leader+ voor invulling van de voormalige pekelbaden, waarover binnenkort uitsluitsel wordt verwacht.

De wethouders gaf in de gemeenteraadsvergadering van vanavond verder aan dat er voor eind 2019 een evaluatie zal plaatsvinden over de verloop van het project Plan Mooi Markelo.