Zon komt op de Kaasfabriek

Stichting De Kaasfabriek Markelo en de Gemeente Hof van Twente stellen het dak van de Kaasfabriek beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen, waarmee belangstellenden duurzame elektriciteit kunnen afnemen. De stichting en de gemeente willen op deze wijze Markelo en omgeving duurzaam maken en zo een bijdrage leveren aan het tegengaan van de klimaatverandering. Sinds 2018 zijn Greenchoice en Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT) partners en wordt er gewerkt aan het duurzaam opwekken van energie. Binnenkort zal er een zonne-installatie van circa 190 zonnepanelen gerealiseerd worden op de Kaasfabriek. Deze worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het project wordt uitgevoerd door ECHT, in samenwerking met Stichting De Kaasfabriek Markelo en de Gemeente Hof van Twente.

 Als u deelneemt aan dit project wordt u lid van ECHT. Deelnemen aan dit project kan als u woonachtig bent in één van de volgende postcodegebieden: 7216, 7241, 7245, 7275, 7461, 7462, 7468, 7471, 7472, 7475, 7478 en 7496. Het gaat vooral om bewoners die graag lokaal zonne-energie willen opwekken, maar geen geschikt dak hebben. Op dinsdag 22 januari vindt er een informatieavond over dit project plaats bij Het Beaufort. Het zal om 20.30 uur starten en om 21.30 uur eindigen. Voorafgaand is er om 19.00 uur een bijeenkomst voor geïnteresseerden waarin er nog eens kort wordt uitgelegd hoe dit project werkt, wat de kosten en opbrengsten zijn en hoe je mee kunt doen. Voor deelname kunt u zich opgeven door te mailen.