Sneeuwkoningin vervult wensen

Onder valse voorwendselen werden vanmorgen rond koffietijd meerdere mensen naar ‘t Wapen van Markelo gelokt. Bij menigeen ging een lichtje branden toen zij hartelijk werden ontvangen door de leden van de werkgroep die in december Magisch Markelo hebben georganiseerd.Veel kinderen hebben tijdens Magisch Markelo een wens voor iemand anders in de enorme kerstboom te laten hangen door de Sneeuwkoningin en de ijsprinsessen in de Martinuskerk. Vanmorgen maakte Marianne de Wilde samen met de Sneeuwkoningin, de wensen van de kinderen bekend die mede door sponsoren in en buiten Markelo in vervulling zullen gaan. Als eerste ging de wens van Emmi Winterman in vervulling. Zij wilde namelijk graag een keer een prinses zijn en mocht de Sneeuwkoningin helpen met het uitdelen van alle wensen. Natuurlijk wel nadat zij een prachtige jurk en geschminkt was als een echte ijsprinses.

Intussen werden daarom door Henry Blankhorst de hoofdprijs en de Golden Goodiebag uitgereikt van de decemberactie. Yvonne Paalman kreeg de Golden Goodybag met een waardebon van 100 euro die zij vrij mag besteden bij de deelnemende ondernemers. Kyra Leunk kreeg een waardebon voor een ballonvaart voor 2 personen.

De wens van Sophie om samen met haar vader Robert Pullen eens een keer samen te gaan sporten was de tweede van maar liefst 11 wensen die in vervulling gaan. Zo mag Laurie Mensink binnenkort samen met haar opa en oma Brinkmans pannenkoeken gaan eten bij De Kroon. Opa heeft een prachtige speeltuin voor haar gemaakt en veel geklust in het nieuwe huis aan de Tolweg. Oma paste regelmatig op. Daarom wilde Laurie haar opa en oma graag bedanken.

Al vanaf groep 1 zijn ze dikke vriendinnen en om dat samen te vieren had Maartje Reurink aangegeven graag iets samen te willen doen met haar vriendinnen. Zij kregen een waardebon van de McDonalds om samen te gaan lunchen. Jasmijn Reurink kreeg van ijsprinses Emmi een prachtig cadeaupakket waarmee zij het hondje, dat pas geopereerd is, van haar vriendin gaat verwennen. Ook de wens van Renske voor haar broer Jarno Flierman gaat in vervulling. Na heel veel pech afgelopen jaar mag hij samen met Markeloër Mickey Slotman naar de kartbaan en ervaren hoe het is om te karten. Pien wilde haar tante Thea Meutstege graag bedanken voor alles wat zij voor haar oma doet.

Hoewel de prestaties nog niet het gewenste resultaat hebben heeft het voetbalteam van Dex Verduijn wel ontzettend veel plezier. Om het seizoen samen goed af te sluiten zou hij graag samen met zijn team iets gaan eten. Ook deze wens gaat in vervulling en werd uitgereikt door Emmi. Suus en Floor Harmelink wilde graag iets doen voor hun beste vriendinnen Marieke en Wietske Paarhuis en Skye Heijtink. De dames hebben 5 waardebonnen ontvangen voor een gezellige verwendag bij Hairtouch.

Abel en Elias ter Hofte hadden een wens voor de hele wereld in de kerstboom gehangen. Helaas kon deze mooie gedachte om de hele wereld in vrede te laten leven en alle kinderen voldoende te eten geven niet ingewilligd worden. Om een klein beetje in de richting te komen kregen zij een varken van Oxfam Novib waarmee een gezin in Burundi wordt geholpen en hun zelfredzaamheid na de burgeroorlog wordt vergroot.

Als laatste mocht Bo van der Berg haar wens voor haar papa vertellen. Zij hoopt dat zij samen met haar papa nog heel leuke dingen kan gaan doen, nu het gelukkig weer veel beter met hem gaat. Met de entree en een speciaal arrangement bij kinderboerderij Dondertman zal dat vast en zeker bijdragen aan het verdere herstel van haar papa.