Mirrewinter en Mamma Mia 2 in Het Beaufort

In Het Beaufort worden de komende weken een aantal films vertoond. Zo staat vanavond de film Mamma Mia 2 (here we go again) op het filmprogramma van het cultureel centrum Het Beaufort. De film Mirrewinter – The Movie wordt op zondag 20 januari maar liefst tweemaal gedraaid in de filmzaal. De filmvoorstelling om 14.00 uur is volledig uitverkocht. Voor de extra avondvoorstelling om 20.00 uur zijn nog kaarten online te reserveren. Deze oorlogsfilm is een verfilming van het boek Mirrewinter op ‘t Platteland dat werd geschreven door Gert Jan Oplaat. In deze film spelen onder meer Markeloërs Gerhard Meijer, Yvon Bronsvoort, Ruben Haverslag, Petra Hoevink en amateurs uit Hof van Twente en Holten mee. De film duurt 102 minuten en wordt Nederlands ondertiteld. Mirrewinter -The Movie ging in juni 2018 in première bij De Haverkamp en heeft al voor veel volle filmzalen gezorgd.

De film Mamma Mia 2 is een vervolg op de eerste film ‘Mamma Mia’ en speelt zich vijf jaar later af. Sophie heeft nog steeds geen DNA-test laten afnemen. Ze staat in Griekenland op het punt om een hotel te openen zoals Donna het altijd heeft gewild. Waaraan haar moeder nu precies is overleden wordt niet duidelijk. Wel krijgen we meer te weten over die roerige jaren zeventig die ertoe leidden dat Donna in korte tijd met maar liefst drie mannen het bed deelde en op het Griekse eiland belandde. Het past uitstekend bij de nostalgie van de Zweedse popgroep die wederom een groot aantal hits ter beschikking stelde. Mamma Mia! Here We Go Again herhaalt vijf wereldhits uit het vorige deel, maar voegt ook een aantal wat onbekendere nummers toe. Het zijn geenszins kliekjes, want zelfs de nummers die het niet tot single schopten zijn het aanhoren waard.  De voorstelling beging om 20.00 uur en zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 inclusief een pauzedrankje. Reserveren is online mogelijk via de website van Het Beaufort.