Marc van Gelder rijdt Extreme Marathon Mountainbike uit

Op vrijdag 28 december deed Marc van Gelder uit Markelo mee aan de Drenthe 200 Extreme Marathon Mountainbike. Marc is lid van het Mountainbike Team Markelo en is vrijdagochtend rond 6.00 uur samen met bijna 1.000 andere deelnemers, gestart op de Brink in Roden. Het was een moeilijke maar ook mooie tocht door het Drentse landschap. De term ‘extreme’ heeft naam gekregen door de vele stukken bouwland, weilanden en het Janpad, die deze mountainbikeroute kent. Het feit dat Marc de tocht heeft uitgereden is al een hele knappe prestatie op zich. Toch was het vandaag een extra bijzondere tocht. Het was namelijk de derde 200 km tocht in 2018 voor de Markeloër. In maart reed hij de Masters of MTB in Haarle en in juni de Bartje 200 in Drenthe. Marc reed deze monstertocht uit in 09:12:43 uur.