1e editie Oldstars Walking Football Snert toernooi geopend – update –

Met een ferme trap schoot Pieter van Zwanenburg, wethouder van gemeente Hof van Twente vanmorgen de bal op het doel in de Unive Soccerhal  van Sportclub Markelo. Hiermee opende hij onder het toeziend oog van alle deelnemende teams maar natuurlijk ook de organisatie vanuit Sportclub Markelo, het eerste regionale Oldstars Walking Football Snert toernooi. “Ik ben enorm trots op dit geweldige initiatief om dit toernooi te organiseren en op de club die hier in eigen beheer een geweldige hal heeft weten neer te zetten. In lijn van meer bewegen is deze sport een geweldige aanrader voor ouderen en merken we dat het al razend populair is”, vertelt Pieter van Zwanenburg. Het toernooi vindt plaats 2 jaar na de opening van de hal waarbij Sportclub Markelo gelijktijdig een Walking Football afdeling voor 60 plussers heeft opgericht. “Het minst belangrijke aan dit toernooi is de prijsuitreiking die aan het eind van de middag zal plaatsvinden. We vinden het veel belangrijker om lekker sportief bezig te zijn en het gezellig te hebben met elkaar. We zijn erg blij met het aantal deelnemende teams uit de regio die vandaag fanatiek hun partijen zullen spelen in onze Unive Soccerhal”, vertelt Bertus Bloemendal. Bij  Sportclub Markelo zijn er momenteel twee groepen die elke maandagavond of op donderdagmorgen in de Univé-soccerhal op kunstgras spelen.

Update:
Sportclub Glanerbrug heeft de eerste editie van het Walking Football Snerttoernooi bij Sportclub Markelo gewonnen. De ploeg won al zijn wedstrijden en kroonde zich daarmee de verdiende
winnaar van het toernooi.  In totaal deden zes teams mee aan het toernooi dat in competitievorm werd afgewerkt. Naast Sportclub Glanerbrug deden ook Sportclub Markelo, FC Twente, PEC Zwolle, Achilles’12 en FC RDC WF Deventer mee aan het toernooi. Naast Glanerbrug mochten ook FC Twente en Achilles’12 zich op het spreekwoordelijke podium melden als nummer twee en drie.