- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Maarkelsnieuws best gelezen medium

In 2012 bleek uit onderzoek van I&O Research al dat Maarkelsnieuws in Markelo erg veel wordt bekeken. Dit wordt nogmaals bevestigd door een verkennend onderzoek naar het mediagebruik in Hof van Twente dat afgelopen zomer is uitgevoerd door de gemeente Hof van Twente. Hieruit blijkt dat Maarkelsnieuws.nl door 85% van de Markeloërs wekelijks wordt gelezen. Over alle inwoners gezien wordt het Hofweekblad door 74% van de inwoners wekelijks gelezen, waarbij de gemeente aangeeft dat het Hofweekblad in Markelo minder gelezen wordt dan in de rest van de gemeente. Tubantia wordt door 70% wekelijks gelezen. De gemeente wil de uitkomsten van het onderzoek gebruiken om het aanbod van nieuws en informatie af te stemmen op de manier waarop inwoners media gebruiken. Opvallend is dat vooral inwoners uit Markelo significant vaak de voorkeur geven om het gemeentenieuws via lokale nieuwssites te vinden.

Burgemeester Ellen Nauta is tevreden met het onderzoek: “De media die we als gemeente inzetten, komen behoorlijk goed overeen met de media waar mensen ons nieuws ook zouden willen lezen. Dat laat zien dat we op de goede weg zitten, maar er is ook ruimte voor verbetering. Het belang van digitale media wordt steeds groter. Daar willen we zo goed mogelijk op inspelen.”

Uit het mediaonderzoek blijkt ook dat het gemeentenieuws het meest gelezen wordt op papier. Dit is ook niet zo vreemd. Het Hofnieuws, de pagina met gemeentelijke informatie, is naast het Hofweekblad in andere media niet te vinden. Eerder dit jaar gaf de gemeente aan het Hofnieuws ook graag via Maarkelsnieuws en andere lokale nieuwssites te willen verspreiden, maar deze plannen zijn door de gemeente voorlopig stilgelegd.