SC Markelo wint overtuigend van nummer 2 Lettele

Ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen ging vanmiddag de topper in de 4e klasse G, tussen Lettele en Sportclub Markelo gewoon door.
Markelo begon scherp aan de wedstrijd en kreeg na twee minuten spelen al een goeie mogelijkheid via René Kuijpers en enkele minuten later zag Steven Bloemen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld inkomen. Lettele kwam in de beginfase nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Na 23 minuten was er echter een tegenvaller voor Sportclub Markelo, Roland Stege moest met een hamstring blessure het veld verlaten. Toch kwam Markelo na een halfuur spelen verdiend op voorsprong. Ferdi Pinkert stuurde René Kuijpers goed weg met een mooie steekbal, waarna Kuijpers de bal rustig langs de doelman van Lettele schoof. Niet veel later werd Ferdi Pinkert weggestuurd door Ton Jansen. Zijn schot belandde in de verre hoek en was onhoudbaar voor de keeper. Lang konden de zwart-witten niet genieten van de 0-2 voorsprong want nog geen minuut later kreeg Lettele een strafschop. Keeper Henri Vruwink zat er nog aan maar zag de bal vervolgens tergend langzaam binnen rollen.

In de tweede helft begon Markelo weer scherp en kreeg in de 56e minuut de kans om op 1-3 te komen. René Kuijpers werd neergehaald in het strafschopgebied waarna Ton Jansen dit buitenkansje wist te benutten. In het verdere verloop van de tweede helft waren de zwart-witten de betere ploeg en kregen nog een handvol kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De bevrijdende 1-4 liet even op zich wachten, maar tien minuten voor tijd was het wederom René Kuijpers die op aangeven van Mickey Slotman de 1-4 binnen schoot.

Een verdiende overwinning voor de ploeg van Rutger Kats. Volgende week speelt Markelo zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen GFC.