Wielersport organiseert ATB/Mountainbiketocht

De Stichting Wielersport Markelo organiseert op zondag 23 december voor de 28e keer de jaarlijkse Mountainbiketocht door de mooie omgeving van Markelo. Vorig jaar mocht de organisatie zo’n 900 deelnemers inschrijven. “We hebben ook dit jaar weer onze uiterste best gedaan om mooie routes uit te zetten waarbij de deelnemers kunnen kiezen voor een route van 35 of 50 kilometer”, vertelt Wim van der Pluijm. Onderweg zijn er punten waar men nog kan wisselen van route. De tocht staat onder auspiciën van de NTFU en de organisatie maakt gebruik van het scan en go systeem waardoor men snel kan inschrijven/starten. Deelnemers kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.00 uur vanaf Zalencentrum De Haverkamp in Markelo.

Onderweg is er een pauzepunt ingericht met een mogelijkheid om kleine reparaties te laten verrichten en krijgt men een versnapering aangeboden. De route is middels pijlen uitgezet, er is een douchegelegenheid op het eindpunt en niet onbelangrijk ook een hogedrukspuit om na afloop de fiets mee af te spuiten. Een helm dragen is verplicht. Al met al een mooie gelegenheid om voor de Kerst nog even actief bezig te zijn in een bosrijke omgeving. “We hopen als organisatie natuurlijk weer op een groot aantal deelnemers”, geeft Wim aan.  De prijs zal geen probleem zijn: NTFU leden betalen € 4 per persoon en niet-NTFU leden betalen € 5 per persoon.

De Stichting Wielersport Markelo maakt graag van deze gelegenheid gebruik om al haar vrijwilligers en sponsoren van alle georganiseerde evenementen in 2018 (Fietsvierdaagse, Ronde van Markelo/Wielerpop, ATB Mountainbiketocht) te bedanken voor hun inzet en/of financiële bijdrage. Zonder hen was de organisatie niet mogelijk geweest.