Winst voor Dames 1 tegen AZC/Eefde

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen het combinatieteam AZC/Eefde VR 1. Om 11.30 uur werd er afgetrapt bij sportcomplex Hanzepark in Zutphen. De dames uit Markelo begonnen de wedstrijd wat onzeker. Ze wisten niet wat ze van de tegenstander konden verwachten. Al snel bleek dat Markelo de betere ploeg was en hier hebben ze dan ook gebruik van weten te maken. 

Na ongeveer 10 minuten speeltijd kwamen de dames in de wedstrijd. Ze kregen kans op kans, maar die kansen werden nog niet op de juiste manier benut. Na 20 minuten wist Romy Rossing het eerste doelpunt te maken en bracht de stand op een 0-1 voorsprong. Met deze stand gingen ze dan ook de rust in. Na de rust vielen er veel doelpunten. Daarbij kwam Rosalie Rattink, één van de speelsters van het meisjesteam van Sportclub Markelo, de dames op het middenveld versterken. In de 55e minuut kreeg Markelo een vrije trap. Sandra Stokreef wist de bal op Romy Rossing te schieten, die wederom scoorde nadat ze één op één met de keepster van AZC kwam te staan. Dit bracht de stand op een 0-2 voorsprong. AZC wist in de minuten daarna nog een aantal kansen te creëerden, maar keepster Sophie Boogaard zat er keer op keer goed bij en wist zo een tegendoelpunt te voorkomen.

Even later was het Anne Oplaat die een mooie assist gaf op Bo Onland. Bo ronde beheerst af op goal en maakte zo de 0-3. In de 75e minuut was het wederom Bo Onland die een mooie aanval inzette. Ze werd gevloerd door de keepster van de tegenstander in het zestienmetergebied en de dames kregen een penalty. Romy Rossing legde de bal op de stip en scoorde daarmee de 0-4. Met nog een kwartier te gaan, wisten de dames nog tweemaal te scoren in Zutphen. De 0-5 werd gescoord door Romy Rossing en de 0-6 door Bo Onland. Met deze driepunter zijn de dames gestegen naar de 5e plek in de competitie. Volgende week wordt de thuiswedstrijd tegen Terwolde VR1 gespeeld.