Borgward Wevers richting Dakar

Check out this cool video from the build up of the Borgward BX7 DKR!#borgward #borgwardrallyteam #borgwardrally2019 #rallydakar #dakar2019

Geplaatst door Wevers Sport op Vrijdag 30 november 2018

De opbouw van de Borgward voor Dakar 2019

Met een verbeterde versie van de auto van vorig jaar keert Erik Wevers met de Borgward BX7 terug in Dakar 2019. Vorig jaar was de naam van de Markelose rijder een verrassing op de startlijst van Dakar en diende hij als back-up voor de Peruviaanse kopman van het team Nicholas Fuchs. Deze editie komt Wevers als kopman en enige rijder van het team terug naar de woestijnrally met de Peruviaanse Ashley Garcia als navigator. “Met Wevers Sport zijn we al vele jaren betrokken bij Dakar en andere rally’s. De motor en veel kleine details van de auto zijn behoorlijk verbeterd. Het belangrijkste doel voor Borgward is om te finishen en de betrouwbaarheid te bewijzen, maar persoonlijk denk ik dat het mogelijk is om dichtbij de top 10 te eindigen”, aldus Erik Wevers die met Garcia een ervaren quadrijder als navigator heeft die de duin van Peru goed kent.

De Borgward is vorig weekend naar Le Havre gebracht. Vanuit de Franse havenstad maken vele deelnemende voertuigen de overtocht naar Peru. Erik en de mannen van Wevers Sport hebben nog een kleine maand om de laatjes puntjes op de i te zetten en de koffers te pakken voordat Dakar van start gaat. De eerste etappe start op 7 januari 2019 in Lima. Na bijna twee weken in het zand van Peru hoopt het team op 17 januari weer over de eindstreep in Lima te komen.