SC Markelo wint van ABS 1

Sportclub Markelo speelde vanmiddag op Sportpark de Looënk in Bathmen tegen ABS 1. In de eerste helft weet Roland Stege de zwartwitten op voorsprong te zetten door handig gebruik te maken van een fout van de keeper. De zwartwitten waren er niet voor niets op gebrand iets goed te willen maken na de nederlaag van vorige week tegen SV Enter en hadden dan ook duidelijk meer balbezit dan ABS 1. Door een geweldige voorzet van René Kuijpers weet Robin Wagenaar in de 42e minuut de stand op 0-2 te zetten. Ook in de tweede helft liet Markelo zien de bal onder controle te hebben en speelde overtuigend en aanvallend naar voren. Jordy Vagevuur geeft  in de 60e minuut een mooie voorzet  in de buurt van het doel van ABS 1, echter wordt de bal door René Kuijpers op goal geschoten maar schiet deze over het doel. Doelman Henri Vruwink redt de zwartwitten na een doorbraak van ABS 1 in de verdediging in de 67e minuut door de bal op uitstekende wijze tegen te houden. Nog geen twee minuten laten schiet Roland Stege beheerst op de goal van ABS 1 na een goede voorzet van René Kuijpers en is het 0-3 waarbij de wedstrijd gedaan lijkt voor ABS 1.

Na een wissel van Roland Stege die geblesseerd het veld verlaat komt Bart Klumpers in de wedstrijd. Aanvaller Youri Meijer van ABS 1 weet dan ineens in de 74e minuut de bal achter de keeper Henri Vruwink het doel in te schieten waarmee hij de wedstrijdstand op 1-3 zet. Na een tackle van René Kuijpers moet ABS 1 een gele kaart van de scheidsrechter incasseren. Hoofdtrainer Rutger Kats besluit hierop om Rene Kuijpers naar de kant te halen en wisselt hem voor Kars Zwiers. Ook Robin Wagenaar wordt gewisseld en maakt plaats voor Martijn klein Kranenbarg maar de eindstand blijft uiteindelijk op 1-3 staan. “De 1-3 in 74e minuut was alleen goed voor de statistieken, het bleef hierdoor spannend maar we hebben tenslotte niets meer weg gegeven”, reageerde een tevreden elftalleider Peter Stokkers na afloop van de wedstrijd.