- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Informatie over verhuur ruimten in De Kaasfabriek

In reactie op het artikel over de verhuurbare ruimten in De Kaasfabriek reageren zowel gemeente Hof van Twente als ook de stichting Kaasfabriek blij te zijn dat het wind- en waterdicht maken van de voormalige fabriek nu bijna klaar is. De afgelopen weken hebben diverse ondernemers alles op alles gezet om dit mogelijk te maken. De stichting wil de sleutel van het gebouw nog in december 2018 van de gemeente overnemen zodat zij met het beheer van het gebouw aan de slag kunnen. Wethouder Harry Scholten: “Ik ben heel blij dat we nog aan het eind van dit jaar een mooi gebouw kunnen opleveren, centraal in Markelo. Het pand biedt veel mogelijkheden aan ondernemers. Er kunnen ruimten worden gehuurd van diverse afmetingen en de ondernemer kan die inrichten naar eigen wens”. 

Een woordvoerder geeft aan dat de stichting in goed overleg met de gemeente is gekomen tot een huurprijs vanaf € 30,- exclusief btw per vierkante meter per jaar. Zij stellen dat dit een prijs is die past bij de locatie en aansluit op de huurprijzen elders in Hof van Twente. Het is van belang dat de huurprijs de kosten dekt. Dat is voor de gemeente een belangrijke voorwaarde omdat bij commercieel vastgoed geen sprake mag zijn van verborgen subsidies.

De huidige staat van de verhuurbare ruimten is het resultaat van de gemaakte afspraken binnen het project om het pand wind- en waterdicht op te leveren. Naar aanleiding van gevoerde gesprekken door gemeente en stichting blijkt dat er vanuit de ondernemers behoefte is aan een toegankelijk gebouw dat ‘aansluit-klaar’ is. Gemeente en stichting nemen die geluiden serieus en zijn daarover inmiddels met elkaar in gesprek. Geïnteresseerden voor een ruimte in het gebouw kunnen zich bij de stichting De Kaasfabriek Markelo melden voor meer informatie of een gesprek. Hiervoor hebben zij een flyer ontwikkeld met daarin de nodige informatie van de te huren ruimten.