Dames 1 wint van Schalkhaar

Na een aantal weken voetbalvrij te zijn geweest werd er gisteren om 9.30 uur weer een competitiewedstrijd gespeeld aan de Endemansdijk. De dames speelden tegen Schalkhaar VR1. Een tegenstander die op dit moment de ‘hekkensluiter’ van de competitie is en waar de dames hun kans om te kunnen winnen, goed wisten te benutten. Omdat Schalkhaar ook drager is van zwarte shirts, werd er door Markelo in hun nieuwe witte (inloop)shirts gespeeld.

De wedstrijd begon moeizaam. Zowel Markelo als Schalkhaar creëerden weinig kansen. Keepster Sophie Boogaard wist in de eerste helft wel een vrije trap én een corner van Schalkhaar te redden. Dit zorgde ervoor dat de dames de rust ingingen met een stand van 0-0. Na de rust werd er meer gevoetbald en kregen ze hun eerste goede kansen. Helaas kreeg Schalkhaar in de 60e minuut een vrije trap die over alle speelsters heen, het doel in werd geschoten. Gelukkig wist Romy Rossing in de 70e minuut te scoren waarbij ze de keepster van de tegenstander uitspeelde. Dit bracht de stand op 1-1. Een aantal minuten later maakte Myrthe Stomps een mooie actie richting het doel van Schalkhaar. Deze actie eindigde toen Myrthe door de verdedigster van de tegenpartij onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. De dames kregen een penalty die Romy Rossing beheerst binnen wist te schieten. Met een eindstand van 2-1 is Dames 1 van Sportclub Markelo weer 3 punten rijker en stijgen ze naar de 6e plek in de competitie. Volgende week zondag spelen ze een uitwedstrijd om 11.30 tegen Broekland VR1.