- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Culinair genieten bij Proef Markelo

Vanaf half 12 reden 14 busjes vanmiddag, af en aan naar de 10 deelnemende Markelose horecabedrijven voor de Proef Markelo 2018. “Het vervoer tussen de horecabedrijven buiten het centrum van Markelo was ook dit keer weer voortreffelijk geregeld, geen wachttijden en erg gezellig onderweg met de chauffeurs”, aldus een groep enthousiaste deelnemers. De editie was ditmaal omgeven door miezerig herfstweer maar dat weerhield de 750 deelnemers zeker niet om voor de volle 100% te genieten van de culinaire hoogstandjes, die met veel enthousiasme werden geserveerd bij de verschillende horecaondernemers. Met een goede toelichting op de gerechtjes en verschillende heerlijke wijnen van het Twentsch Wijnhuis en speciaal bieren werden de deelnemers van Proef Markelo dan ook bijzonder culinair in de watten gelegd. De deelnemende bedrijven waren dit jaar Herberg de Kemper,  ’t Wapen van Markelo, De Haverkamp, De Poppe, de Hoestinkhof, Bistro de Loep, de Herikerberg, De Vennebekken en Bistro de Tasca. Het afsluitende dessert werd aan het begin van de avond geserveerd bij De Kroon waar tevens de afterparty onder leiding van de band Reflexxion plaats vindt.

De kaarten voor deze editie van het culinaire evenement dat door de Markelose horeca jaarlijks wordt georganiseerd waren dit jaar binnen enkele uren uitverkocht. Ondanks de 750 deelnemers werd het Markelose culinaire event als gezellig druk ervaren. Meerdere bedrijven wisten hun bedrijf goed op de kaart te zetten door verrassende gerechten te serveren en hadden onder meer live muziek geregeld wat de sfeer erg ten goede kwam. De presentatie en uitleg over de verschillende wijnen werd uitvoerig en met passie overgedragen op de bezoekers. De deelnemende bedrijven van Proef Markelo hebben met deze editie, Markelo opnieuw culinair op de kaart weten te zetten.