- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

VVD en CDA komen met motie over Kaasplein

In de eerste vergadering over de programmabegroting 2019 gisteravond, kwamen het CDA en de VVD met het voorstel voor een motie waarin ze het college van burgemeester en wethouders opdragen om te komen met een procesaanpak met betrekking tot het Kaasplein en de Kaasfabriek. De motie kon gisteravond al rekenen op de steun van de PvdA, GroenLinks, D66 en SP. Het is nog niet bekend of de motie uiteindelijk ook gesteund zal worden door Gemeente Belangen. In de tweede vergadering over de begroting die komende woensdag plaats zal vinden zal de motie in stemming worden gebracht.

Met de motie hebben de partijen tot doel om zoveel mogelijk lokale ondernemers en andere geïnteresseerden in de Kaasfabriek te krijgen om zo de levendigheid voor de bevolking en de toeristen te stimuleren. Nu het gebouw bijna wind- en waterdicht is en het oorspronkelijke project bijna is afgerond willen de partijen dat het college niet opnieuw op de achterbank gaat zitten, maar zelf het stuur in handen blijft houden. Het college zou met de motie de opdracht krijgen om met een procesaanpak voor invulling van het Kaasplein en de Kaasfabriek te komen en dit aan de raad voor te leggen. “Het kan niet zo zijn dat de verdere invulling geen gestalte meer krijgt, de VVD wil dan ook dat het college hier prioriteit aan geeft”, aldus fractievoorzitter Gerda Bruins van de VVD gisteravond in de raad.

Tijdens de behandeling van de begroting ging het vooral over de kostenstijgingen in het sociale domein. De behandeling van de programmabegroting is verdeeld over twee raadsvergaderingen, de eerste was gisteravond, woensdag volgt het tweede deel.