Hector prooi SC Markelo: 5-1

Sportclub Markelo was op papier al het bovenliggende team voorafgaand aan de Hofderby tegen Hector, maar op het veld aan de Endemansdijk moesten de zwart-witten zich nog wel bewijzen. In de 27e minuut wist Rene Kuijpers de score te openen uit een voorzet van Robin Wagenaar. Sam Schreurs wist kort daarna met een bal uit een vrije trap het net te raken, de goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De stand bij rust bleef 1-0. In de tweede helft werd de score door Steven Bloemen al snel vergroot tot 2-0 in de 51e minuut. Bloemen wist 10 minuten later het net opnieuw te vinden met een bal uit een voorzet van Martijn Rensen. Nadat Bart Klumpers het veld in kwam voor Robin Wagenaar en Jelmer Schreurs voor Jordie Vagevuur kwam er in de 72e minuut een tegentreffer van de ploeg uit Goor. De bal belandde vanuit de kluts in het doel van de thuisploeg. Vervolgens kwam Martijn Klein Kranenberg het veld in voor Martijn Rensen. De eindstand kwam uiteindelijk op 5-1 door een schot van afstand van Ferdi Pinkert in de kruising en een treffer in de 88e minuut van Rene Kuijpers op aangeven van Bart Klumpers. “De tegentreffer was niet nodig geweest, we waren daardoor wel even van slag. Daarna werd de wedstrijd netjes afgemaakt”, aldus Peter Stokkers.

Door de winst tegen Hector is Sportclub Markelo op dit moment weer koploper in de 4e klasse G. De koploper tot vandaag, ABS uit Bathmen, verloor vandaag haar thuiswedstrijd tegen Broekland. Sportclub Markelo heeft nu 15 punten uit 6 wedstrijden, de ploeg uit Bathmen staat met 1 wedstrijd minder gespeeld op 12 punten. De volgende wedstrijd voor Sportclub Markelo staat gepland op zondag 4 november uit tegen Holten.