Diplomaregen vernieuwd zwem-ABC

Afgelopen zaterdag 20 oktober was er voor de eerste keer ná de zomervakantie diplomazwemmen door 58 kinderen in zwembad De Vijf Heuvels. Dit keer werd er voor de eerste keer afgezwommen volgens het nieuwe zwem ABC. Vanaf januari werd er al gelest om de nieuwe vaardigheden goed aan te leren, en nu was het dan zover. Om 13.30 uur mochten 26 leerlingen alle oefeningen laten zien aan alle aanwezigen in de zwemzaal. Met het prachtige nummer: ‘klaar voor de start’ mochten ze binnen komen. Zowel gekleed, als in badkleding werden alle onderdelen goed afgesloten door de kinderen en mochten ze hun zwemdiploma A in ontvangst nemen.

Om 15.00 mochten 22 leerlingen voor B en 9 leerlingen voor C hun vaardigheden laten zien. Zij kwamen binnen met het mooie lied: ‘Feest’. “Bij B zie je de grootste verandering wat betreft het examenprogramma. Daar moeten de kinderen zich nu achter overlaten vallen, dat leren wij ze al bij A aan, dus dat was geen enkel probleem. Bij C moeten de kinderen door het gat zwemmen en daarna in het wak boven komen”, vertelt Anja. Het zusje van Deon Mekenkamp, Yfke Mekenkamp werd naar voren geroepen om dit voor te doen, en dat deed ze geweldig (gekleed ging zij te water). Daarna mochten de kinderen van C en B door het gat zwemmen. Een nieuw onderdeel bij B is nu ook het wrikken en daarna drijven op een voorwerp. Iedereen van B en C is geslaagd voor zijn/haar zwemdiploma. Het badpersoneel is het eens; “Het was een prachtig feest waar wij als team mooi op terug kunnen kijken. Alle kinderen die hebben afgezwommen, gefeliciteerd en wij wensen jullie veel zwemplezier en lekker zwemmen in de herfstvakantie”.

Afzwemmers A:
Sem Kettelarij, Stan Wolterink, Levi Wentink, Elif Konur, Julia Kettelarij, Eva Luttikholt, Merle van Lieshout, Julia Rijpstra, Luuk Ebbekink, Robine Rutjes, Kay Minnema, Jayden Koebrugge, Filippa Klomp, Myrthe Langenhof, Aiden Voortman, Fem Roetgering, Bram Visscher, Ruben ten Bolscher, Norsi Barakat, Floortje van Elk, Yual Fitsum, Collins Lual, Mees Kamphuis, Laurens Möller, Isabel te Wierike.

Afzwemmers B:
Raneen Mousa, Abdul Malik Shikh Dbs, Jules Huistede, Sam Reichgelt, Vivienne Bakx, Faith Destiny Borgman, Bram Nijland, Job Roelofs, Jop Tiekink, Twan Bakker, Sander Hofman, Hans Weenink, Cas Tusveld, Julia Ensing, Sil de Jong, Lars Bloemendal, Fay Sessink, Jayden Boers, Ties van Dongen, Anthony Zuur, Deon Mekenkamp.

Afzwemmers C:
Lynn Aaltink, Fleur Bloedjes, Nikky ten Hove, Daan Pijffers, Yfke de Jong, Julia Kosters, Lynn Regterschot, Bent Plantinga, Jikke Sanders.