Sportclub verliest van Haarle

Sportclub Markelo heeft vanmiddag met 4-2 verloren van Haarle en heeft daarmee de koppositie verspeeld. In de 15e minuut van de eerste helft kwam Haarle met een goede aanval op een 1-0 voorsprong en gedurende de rest van de eerste helft kwam Markelo weinig toe aan aanvallen. Haarle kreeg nog een kans om de 2-0 te maken, maar die kans maakte de thuisploeg niet af, waardoor de 1-0 ook de ruststand was. In de vierde minuut van de tweede helft gaf Ton Jansen de bal goed mee aan Bart Klumpers, die de bal kon binnenschieten en de stand gelijk maakte. Even later was het Lars Brinkcate die de bal goed ingooide op Ton Jansen, die op zijn beurt de bal langs de keeper van Haarle wist te tikken en Sportclub op een 1-2 voorsprong zette. Markelo had zelfs een goede kans op de 1-3, maar de bal ging net voor de goal langs, zodat het 1-2 bleef. Een minuut later kon Haarle al weer gelijkmaken, door zwak verdedigend werk werd het 2-2.

De spelers van Sportclub waren hierdoor wat van slag en Haarle profiteerde hiervan door opnieuw te scoren en de stand op 3-2 te zetten. Het verzet van de zwartwitten was hiermee gebroken en Haarle maakte het zelfs nog erger door nogmaals te scoren en de stand op 4-2 te zetten, tevens de eindstand. Hiermee heeft Sportclub de koppositie verloren, want ABS heeft vandaag wel gewonnen (van Enter). Volgende week wacht de derby thuis tegen Hector.