André en Dini 10 jaar op de bus

Dini Leunk en André van Veen zijn door het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger van deze organisatie. Een herinneringsspeld, een oorkonde en een boeket bloemen werden namens het bestuur uitgereikt door Jacqueline Gootjes en Femie Keppels die de functie van coördinator van de bus in Markelo vervult. Zowel Dini Leunk als André van Veen zijn allebei op de valreep nog onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente aangezien onder andere deze activiteiten per 1 juli 2018 zijn overgegaan naar de Stichting Franje Hof van Twente.

Dini Leunk is in 2008 begonnen als vrijwilligster-begeleider op de Rode Kruis-bus wat ze in eerste instantie deed op de zondagen samen met haar man Jan, die toen ook al chauffeur was om de deelnemers naar de Dagverzorging op De Esch en later naar de Anholtskamp te brengen en uiteraard weer naar huis. Nadat de zondag van de reguliere dagen was afgehaald i.v.m. bezuinigingen is zij nu al jaren vrijwilligster op de bus op de vrijdag, wat ze al jaren met heel veel plezier doet.

André van Veen is ook in 2008 begonnen als vrijwilliger-chauffeur en begeleider op de Rode Kruis-bus, in eerste instantie op de zaterdag, maar ook die dag werd van de planning afgehaald en nu rijdt hij meestal op een donderdag of een vrijdag. Ook voor de technische mankementen aan de bus kun je nimmer tevergeefs een beroep op hem doen en maakt hij graag een grapje met de deelnemers om hen zo toch mede een gezellige dag te bezorgen.

Jacqueline Gootjes bracht ook namens de Stichting Franje de hartelijke gelukwensen over aan de jubilarissen en bedankte hen voor hun inzet gedurende de afgelopen 10 jaar. Daarnaast sprak zij de verwachting uit nog vele jaren op hen te mogen rekenen.