Markelose deelname op EK Teamgym

Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover en stapten ze zelfverzekerd het vliegtuig in richting het EK Teamgym in Lissabon. De Markelose Sasha Kuiper, Jente ten Donkelaar komen voor Nederland uit in het Senior Damesteam en zullen vandaag tijdens de kwalificatie voor het eerst in actie komen op de vloer in Lissabon en een gooi doen naar een finaleplaats. Oud-Markelose Kirsten Broeze heeft een plek weten te veroveren in het Senioren mixteam.  Alle kwalificatiewedstrijden van vandaag zijn te volgen via livestream.

Nederland wordt in Lissabon vertegenwoordigd door een Junior mixteam, Senior damesteam en het Mix seniorenteam. Gisteren zijn de kwalificaties gestart van het EK Teamgym met de junioren. Het Nederlandse mixteam (helaas geen Markelose deelname) heeft geschiedenis geschreven door zich als eerste Nederlandse team ooit te kwalificeren voor de finale van vrijdag. Het ging in de laatste ronde nog tussen Italië en Nederland. Het Nederlandse team stond 15 honderdste achter op de Italianen maar wisten dat met een perfecte sprongserie ruimschoots goed te maken. De 6e plek was voldoende om de finale te halen.

Kwalificatiewedstrijden 18 oktober 2018
Senior Mix
16.12 uur Floor
16.57 uur Tumbling
17.32 uur Trampet

Senior Dames
18.42 uur Floor
19.18 uur Tumbling
19.54 uur Trampet