Kinderfeestje in Markelose kazerne

Op 3 oktober werd Isabelle Moes uit Markelo vijf jaar. Op uitnodiging van Brandweer Twente mocht zij in het kader van de brandpreventieweken samen met haar vriendjes en vriendinnetjes haar eigen kinderfeestje vieren in de Markelose brandweerkazerne. Ook burgemeester Ellen Nauta kwam voor deze speciale gelegenheid langs om Isabelle te feliciteren en om natuurlijk samen de enorme slagroomtaart aan te snijden. Een springkussen en kleurplaten zorgden tussen de waterspelletjes door voor een gezellig kinderfestijn in de Markelose kazerne. Met een kijkje in de brandweerauto en zelfs een ritje door Markelo was het feestje meer dan succesvol.

Brandweer Twente bestaat dit jaar 5 jaar en organiseert daarom tijdens de landelijke Brandpreventieweken brandweer-kinderfeestjes voor vijfjarigen. In iedere Twentse gemeente wordt het eerste kindje dat vijf jaar wordt, uitgenodigd om zijn/haar kinderfeestje te komen vieren in de brandweerkazerne. Dit feestje staat uiteraard geheel in het teken van de brandweer en brandpreventie.

De ouders en grootouders van Isabelle krijgen bovendien nog een gratis woningcheck aangeboden. Naast de kinderfeestjes geeft Brandweer Twente ook voorlichting bij kinderdagverblijven en kraamzorgorganisaties. Tijdens de Landelijke Brandpreventieweken krijgen alle alle baby’s die in oktober geboren worden een brandweer geboortetas. De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie.

Hé doe de deur dicht!
De brandpreventieweken hebben ook dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Maak van je roze wolk geen rook wolk
“We willen toewerken naar een brandveilige generatie en die begint uiteraard bij de jeugd. Trots ben ik dat onze ’Roze Wolk-campagne’ van vorig jaar landelijk omarmd is en we dus massaal onze aandacht richten op jonge ouders. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Daarom krijgen alle ouders die oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind een geboortetasje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren. Daarnaast gaat de brandweer bij een aantal gezinnen op kraamvisite”, aldus Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente.