Enquête woonbehoeften Markelose jeugd online

Zoals in een eerder bericht op deze nieuwssite is aangegeven, is de Dorpsraad Markelo samen met de Gemeente Hof van Twente en woningstichting Viverion een onderzoek gestart naar het woningaanbod voor jongeren in Markelo. Samen met een werkgroep van 6 jongeren uit Markelo is er een enquête opgesteld die vanaf vandaag tot en met 29 oktober ingevuld kan worden door jongeren tussen de 17 en 30 jaar. De onderzoeksresultaten worden daarna bekend gemaakt en gedeeld op Maarkelsnieuws.

De enquête is gericht op jongeren in de leeftijd van 17 tot 30 jaar die een starterswoning willen kopen maar ook jongeren die op zoek zijn naar een huurwoning in Markelo. De Dorpsraad heeft signalen opgevangen, dat het lijkt alsof er steeds meer jongeren uit Markelo vertrekken omdat er geen betaalbare woning te vinden is. Met de uitslag van deze enquête naar de woonbehoeften van deze doelgroep gaat de Dorpsraad opnieuw in gesprek met de gemeente en Viverion, die beiden hebben aangegeven na dit onderzoek in gesprek te willen met elkaar.