Avond over Cannabis in Het Beaufort

Woensdag 17 oktober zal de Social Club Twente vanaf 19.30 uur in Het Beaufort komen praten over de medicinale werking van cannabis. De avond is tevens bedoeld om ervaringen uit te wisselen tussen patiënten. De Social Club Twente is een initiatief van Bart Hissink uit Goor. Hissink heeft hersenletsel opgelopen na een rallyongeluk in 2009 en het gebruik van cannabis geeft hem verlichting in zijn hoofd. Hissink heeft meermalen ingesproken over dit onderwerp in de gemeenteraad en wil graag in gesprek over de bijzondere plant en haar gebruikers. “Wij praten over alles wat met cannabis heeft te maken. Van zaadje tot eindproduct en bijvoorbeeld politieke ontwikkelingen op dit gebied,” aldus Hissink.

Dankzij de inzet van Hissink heeft de gemeenteraad in Hof van Twente vorig jaar een motie aangenomen om de problematiek van medicinale cannabis in de brief aan het kabinet en leden van de Tweede Kamer aan de orde te stellen en tevens het verzoek aan alle gemeenteraden in Nederland te sturen ditzelfde te doen.

De Social Club Twente heeft sindsdien al een aantal avonden georganiseerd in de diverse culturele centra in Hof van Twente, de locatie wordt elke keer afgewisseld. “Op deze manier komen wij twee keer per jaar in iedere kern van de Hof. Woensdag 17 oktober zijn we voor de tweede keer te gast bij Het Beaufort in Markelo”, aldus Bart Hissink.