onsProat: Trots

Het Kaasplein wordt nog een zware kluif voor de coalitie in de Hof. Een bodemloze put die niet gedempt dreigt te worden. Uitstel na uitstel komt er om de oplevering te laten voltooien. De regie ligt nu eindelijk bij de gemeente, maar ja, wat nu? Geld is er bijna niet meer, de aanblik is niet om aan te zien. Snelkookplan is letterlijk drooggekookt, Plan Mooi Markelo, daarvan mag mooi wel weggelaten worden. Drama en anders niets. Als we met onze boerderij zo te werk waren gegaan stond het ‘Te koop’ bordje van de makelaar al lang in de tuin. De wethouder kijkt of alles nog past binnen de budgetten. Nou dat kan ik hem wel op een briefje geven dat dat niet gaat passen. En verhuren van de bestaande bouwwerken lijkt mij een moeilijke bevalling. Ik zie eigenlijk nog maar één oplossing om tot een mooi en vooral voor de gemeente betaalbaar dorpsplein te komen. Of verkoop de hele handel aan ABZ, die maakt aan de zijde van het plein een mooie strakke wand van de restanten van de kaasfabriek. Of we tasten nog een keer diep in de buidel en slopen alles. Wij zijn met de kameraden in Nuenen geweest, nou daar weten ze wel wat het verfraaien van een dorpscentrum is. Een prachtig volksparkje is daar gerealiseerd, na sloop van diverse gebouwen.

Er komt op 7 november een avond bij De Hoestinkhof, georganiseerd door Ondernemend Markelo. Het is voor iedereen die binding met Markelo als ondernemer heeft een avond om lekker te netwerken. Welk bedrijf zit er achter welk persoon, ik ken je wel maar wat doe jij precies? Contacten verbreden om samen succesvol te zijn, het moet weer een bruisend Markelo worden. Nu is er iemand uitgenodigd om een lezing te houden en die juffrouw heb ik toevallig gezien. De twee heren van de organisatie zaten te watertanden en bijna te kwijlen bij het aanschouwen van deze toch wel hele mooie dame. Ik moet zeggen een hele mooie dame! Vooral Esther van de manege moest de heren wel een beetje bij de les houden wat haar, volgens mij ook nog aardig lukte. Na het overleg werden er nog snel een paar fotootjes verstuurd naar de overige bestuursleden. Ik vroeg waar die vrouw het over ging hebben, presentatie van je bedrijf en hoe je jou bedrijf het best kan verkopen kreeg ik als antwoord. Het beste verkopen? Moet je de makelaar bellen, toch?

Nee, ik wil het niet weer hebben over vorige week zaterdag. Maar ik kan en wil er eigenlijk ook niet onderuit. Ik heb de hele week met een big smile gelopen. Wat ontzettend trots ben ik op wat wij als team in zo’n korte tijd neergezet hebben, een top prestatie met als hoogtepunt al die blije koppies in de trucks. Na een paar spannende dagen over het wel of niet mogen gebruiken van verkeersregelaars en een vergunning die zoek was, is alles toch nog goed gekomen. Wat een dag, alles zat werkelijk mee! Een groots onthaal door alle publiek onderweg en in Markelo dorp. Knuffels van de bijrijders en bedankjes van de chauffeurs na afloop van het feest. Koude rillingen trekken nog weer over mijn rug als ik eraan terug denk. Nog eenmaal wil ik iedereen enorm bedanken, die de eerste Truckrun Hof van Twente tot een mega succes hebben gemaakt. Een waar festijn voor jong en oud, groot en klein, wat zeker de boeken ingaat als een evenement welke elk jaar herhaald gaat worden. Schrijf alvast op, volgend jaar 5 oktober. Er komt voor chauffeur, pupillen en vrijwilligers nog een bedankmail met daarin een aftermovie. Alle chauffeurs, vrijwilligers en sponsoren uit het diepst van mijn hart, heel, heel hartelijk dank!

Fijne zondag,

Willian