Markelose deelname NK Decathlon Dikke Banden Race in Best

Onderdeel van de Wielerronde van Markelo afgelopen juli was de Decathtlon Dikke Banden Race voor de jongens en meisjes met de basisschoolleeftijd. In verschillende leeftijdscategorieën werd fanatiek gestreden om de prijzen. “Natuurlijk hopen we dat hier Markelose wielertalenten uit voort zullen vloeien. Markelo heeft in het verleden vele wielertalenten afgeleverd aan de landelijke wielerploegen. Ook deze renners zijn vaak begonnen bij de Dikke Banden Race. Wij hopen dat we de jongens en meisjes die nu en in de komende jaren zullen starten in de Dikke Banden Race later terug zullen zien bij ons jaarlijkse criterium en wie weet waar nog meer binnen de wielerwereld. Als organisatie zijn we ons al weer aan het voorbereiden voor de Ronde van Markelo en het Wielerpop-gebeuren en dus ook de Dikke Banden Race van 2019”, vertelt Wim van der Pluijm namens de organisatie de Stichting Wielersport Markelo. Aanstaande zaterdag vindt in Best het NK Decathlon Dikke Banden Race plaats. In verschillende leeftijdscategorieën zullen deelnemers uit het hele land strijden om het rood-wit-blauw. Deze deelnemers hebben zich via de lokale wedstrijden geplaatst. Voor Markelo zullen in de categorie “geboren in 2010-2011” Wolf Raterink en Raider Jagt deelnemen. “We wensen Wolf en Raider veel succes namens de stichting Wielersport Markelo”, aldus Wim.