onsProat: Oktoberfest!

Mooie Maarkelsen,

De titel is de Duitse vertaling van Oktoberfeest. Maar dat hoef ik niet te verklaren aangezien jullie niet van een andere planeet komen en dit zelf ook wel bedacht hadden. Maar toch, dan hebben we het in ieder geval over hetzelfde.

Het is deze oktober inderdaad de hele maand feest. Afgelopen vrijdag begonnen we met een 50-jarig huwelijksfeestje. In Loarne. Doar könt ze ok wa fees’ hool’n.

Gistermiddag was de eerste editie van de Truck Run Hof van Twente. Willian, ik kan niet anders dan beamen, wat een tof en nobel initiatief heb je genomen. Ik heb me de arm uit de kom gezwaaid naar al die truckers met hun vrolijke bijrijders. Wat een prachtig feestje heb je samen met veel vrijwilligers georganiseerd. Hulde!
En gisteravond had ik een Oktoberfest wat we met de Grösmeijers muzikaal mochten omlijsten. Bie mien moat van de Poppe. Altijd goed! En lekker om in de stemming te komen voor de rest van de maand.

Het Oktoberfest van volgende week begint vrijdag bij De Haverkamp. Al jarenlang een topper op de agenda in Markelo. Binnen no time waren de kaarten uitverkocht. Wees eerlijk, als je leuke mensen, heeeeeeel erg leuke ‘stimmungs’ muziek (ik ben niet bevooroordeeld hoor) en leuke pullen bier bij elkaar zet, kan het niet anders dan een geweldig feestje worden.
Maar helaas zal er voor mij een inval trompettist zijn die avond. En moet ik met diepe pijn in mijn hart dit feestje aan me voorbij laten gaan. Door een dubbele boeking.
Donders dom kuuk’n zullen jullie wel denken. Dan zeg je dat andere toch af?
Nou, ehm, niet dus. Want mijn dubbele boeking is in Stuttgart. En raad eens wat ik daar ga doen? Inderdaad..een weekend lang..een écht Oktoberfest. Denk dat tegen die tijd mijn lederhose al hard wegrent omdat hij het compleet beu is…al dat gesmeer van bier en vette-halve-haan vingers. Maar goed, dat weekend doen we elk jaar met de vriendjes. Alleen nu geen rekening gehouden met de Markelose uitvoering. @De Haverkamp, de datum voor volgend jaar al bekend? Kan die vast in de agenda.

De week erop beginnen we het feest weekend bij De Kroon. Daar gaan we genieten van een lezersmenu van Tubantia. Wel op het abonnement van mijn ouders trouwens! Want zelf ben ik al sinds 2009 niet meer geabonneerd. We hadden in dat jaar een fan-tas-tisch muzikaal festival in Markelo. Cadans! Jubilea van De Fanfare en de Folkloristische Vereeniging, die samen de organisatie in handen hadden. Muziek- en dansgroepen van over de hele wereld waren naar Markelo getogen om een spectaculair feest neer te zetten. En het mooie..dat is ontzettend gelukt. Een weekend met enkele van de meest mooie herinneringen uit mijn leven. Een organisatie van jewelste. Gaaf om daar onderdeel van te zijn geweest. Maar toen ik op de maandagmorgen erna de krant opensloeg kreeg ik tranen in mijn ogen. Van ontzettende vermoeidheid, maar vooral van woede. Er stonden welgeteld 5 regels tekst in over het festival en een mega groot artikel met dito foto ernaast over het feit dat er een kanarie was geboren in Goor! Nou ja, of het nu een kanarie of konijn was, daarover ga ik niet in discussie, maar de strekking van het verhaal snappen jullie wel toch? En toen heb ik per direct de Tubantia opgezegd. Levenslang! En ik weet niet hoe het nu gaat met de Markelose berichtgeving in die krant, maar ook al bieden ze me aan om de krant vanaf nu gratis te lezen? Het enige wat ik ermee zal doen is mien gat ofvèèg’n!
Dus noem me hypocriet, maar ik laat me het fantastische voedsel bij De Kroon dus wél mooi smaken. Ik ben immers op uitnodiging. Robert en Dennis, tot 19 oktober en doe Tubantia mijn ‘hatelijke groeten’.

Het feest weekend vervolgen we dan met met een kort weekendje op pad met vrienden. Ik kan nog niet vertellen waar naartoe, omdat de dames nog niet weten waar we naartoe gaan. Verrassingen blijven leuk toch?

En de week erop ga ik voor het eerst van mijn leven naar een volledig verzorgd voetbal arrangement bij Borussia Dortmund. Hoe vet is dat!
En dan is oktober klaar. Gelukkig, want dan kan ik tot volgend jaar ‘oktober’ geen ‘fest’ meer zien!

Niek