- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Platina bruidspaar Groot Roessink

Prachtige bloemstukken sieren de tafel bij het platina bruidspaar Groot Roessink aan de Schoolstraat in Markelo. Trots wijzen Hendrik (93) en Mini (89) aan wat er vandaag voor hun 70-jarig huwelijk werd bezorgd onder andere namens de Koning en de Koningin, de provincie, gemeente Hof van Twente. Burgemeester Ellen Nauta kwam vanmiddag persoonlijk haar felicitaties overbrengen namens de gemeente. Hendrik en Mini genieten van de aandacht en het bezoek en vertellen graag over hun huwelijksjaren. Zo vertelt Mini dat ze elkaar hebben leren kennen bij het Café van Rika Rotman aan de Goorseweg waar nu Toornsmit is gevestigd. Of het liefde op het eerste gezicht is geweest laat het bruidspaar een beetje in het midden maar Hendrik geeft wel lachend aan dat hij de mooiste heeft uitgezocht. 

Op 24 september 1948 trouwden Hendrik en Mini Groot Roessink in het gemeentehuis van Laren in Exel. In een zwarte jurk met zilveren lovertjes zoals dat in die tijd gebeurde. Op de vraag van Ellen Nauta of ze eerst verloofd waren,  antwoordt Mini lachend; “daar hadden we geen tijd meer voor”.  Hendrik is geboren in Zuidwolde en opgegroeid in Laren. Zo trok het jonge bruidspaar in een boerderijtje naast het gemengde boerenbedrijf van zijn ouders in Laren. Hendrik houdt van het boerenleven en vertelt dan ook enthousiast dat ze zelf ook hobbymatig wel het een en ander aan vee hadden, maar dat hij tot zijn pensionering de functie van  buitendienstmedewerker gericht op de zakelijke dienstverlening heeft vervuld bij de bank in Lochem. Op de boerderij van zijn ouders hielp hij in zijn vrije tijd graag een handje mee. Mini geboren in Goor en opgegroeid in Stokkum, werkte in de bejaardenverzorging in Lochem en zorgde er daarnaast voor dat het huishouden op rolletjes verliep.

Drieëntwintig jaar geleden kochten ze een bouwkavel aan de Schoolstraat in Markelo en werd hun huidige woning gebouwd. Het boerderijtje in Laren werd verkocht en Hendrik en Mini verhuisden naar Markelo. Met een klein beetje hulp in het huishouden redden ze zich prima. “Het is uniek dat we beide ouders nog in ons midden hebben maar ook dat ze zo weinig mantelzorg nodig hebben. Het ouder worden heeft natuurlijk hier en daar wel gezorgd voor wat kleine ongemakken maar door elkaar te helpen lossen ze dat prima op” vertelt hun zoon Gerrit. De tuin ligt er piekfijn bij en dat is het werk van Hendrik die graag in de tuin aan het werk is. Fietsen en auto rijden doen ze graag maar ook een kaartje leggen samen met de kinderen vinden ze erg gezellig om te doen.

Samen met de kinderen, kleinkinderen en maar liefst 9 achterkleinkinderen hebben ze gisteren genoten van een klein feestje bij de Poppe aan de Holterweg in Markelo. “We zijn vaste klant bij de Poppe”, vertelt Hendrik lachend. “Al onze feestjes hebben we daar gehouden, een hele fijne familie en een fijne plek waar ook de kleinsten zich prima kunnen vermaken”. Twee achterkleinkinderen vragen nieuwsgierig hoe Opa en Oma er vroeger uitzagen. Zoon Gerrit gaat op zoek en komt terug met een blikje vol oude foto’s. Herinneringen worden opgehaald en gelijkenissen tussen familieleden worden vastgesteld. “We hebben het enorm getroffen dat we dit mogen meemaken met elkaar in goede gezondheid maar ook dat we zo’n fijne familie hebben” vertrouwt Hendrik ons toe. “Zeventig jaar lief en leed delen gaat bijna vanzelf” vindt Mini. Geen geheimen hebben voor elkaar, af en toe elkaar even de waarheid voorhouden, gezond leven en vooral doorgaan is het antwoord wat beiden geven op de vraag wat het geheim is om 70 jaar getrouwd te zijn.