- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gemeente informeert bewoners buitengebied

Maandag 1 oktober houdt de gemeente Hof van Twente een informatieavond in de Brookschole. Het is de eerste in een reeks van vier waarin bewoners van het buiten-gebied worden geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn met hun erf, woning of bedrijfsgebouwen. “We merken geregeld dat mensen in het buitengebied terughoudend zijn om iets te doen aan hun erf, omdat ze denken dat het niet kan of mag. Als mensen dan met ons in gesprek zijn, zijn ze aangenaam verrast over wat de mogelijkheden zijn. Met deze avonden willen we mensen informeren en enthousiast maken om hun eigen erf aan te pakken. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijk en leefbaar buiten-gebied,” aldus wethouder Wim Meulenkamp.

Een van de onderwerpen waarover zal worden geïnformeerd is het nieuwe veegplan. Na het succes van vorig jaar, wil de gemeente ook nu meerdere kleinere wijzigingsverzoeken voor het bestemmingsplan meenemen in één gezamenlijke herziening. Voor de aanvrager is meedoen aan zo’n veegplan veelal goedkoper, voor de gemeente is het een stuk efficiënter om alle kleine plannen mee te nemen in 1 grotere wijziging.

Daarnaast zal men ook worden geïnformeerd over onder meer de Rood-voor-Rood regeling, asbest en duurzame energie. Bewoners die al plannen hebben om te bouwen, slopen of te renoveren kunnen deze meenemen om tijdens de avonden te bespreken met medewerkers van de gemeente.

De avond in de Brookschole begint maandag oktober om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De andere avonden kennen een gelijk programma en zijn op 8 oktober in Buurtcentrum Esbrook in Ambt-Delden, 15 oktober in ’t Lammershoes in Diepenheim en 16 oktober in De Pol in Bentelo.