Sportclub Markelo wint van Davo

Sportclub Markelo heeft de eerste competitiewedstrijd uit tegen Davo Deventer vanmiddag gewonnen met 1-5. Tegenstander Davo was tot nu toe voor Sportclub een onbekende tegenstander, dat vorig jaar 2e werd in de competitie maar nu met een nieuwe jonge ploeg aan het seizoen begint. Al in de 4e minuut kwam Sportclub op voorsprong door een voorzet over rechts van Martijn Klein Kranenberg, die door Steven Bloemen bij de 1e paal in het doel terechtkomt. In de 22e minuut krijgt Bart Nijland de bal op de 5-meter aangespeeld van René Kuijpers en weet de 0-2 op het bord te zetten. Slechts 4 minuten later wordt de voorsprong nog groter, door een goede pass van Bart Klumpers op René Kuijpers, die scoort en daarmee de stand op 0-3 zet. In de 36e minuut verkleint Davo de achterstand door met een geweldig schot de 1-3 te scoren, tevens de ruststand.

In de tweede helft zijn er weinig kansen voor beide elftallen, waarbij Sportclub het betere van het spel houdt. Pas in de 79e wordt er weer gescoord, Bart Klumpers stift de bal over de keeper en daarmee wordt het 1-4. Aan het eind van de wedstrijd, in de 84e minuut, legt René Kuijpers de bal terug op A1-speler Mickey Slotman, die vervolgens de bal breed legt op Steven Bloemen. Bloemen scoort de 1-5 en dit was tevens de einduitslag. Volgende week speelt Markelo thuis tegen Diepenveen. Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt de ‘Haverkamp-tribune’ officieel geopend.