Claudia Krijgsman Nederlands Kampioen

Afgelopen weekend hebben de Markelose Claudia Krijgsman en haar pony beslag weten te leggen op de titel Nederlands Kampioen Dressuur en werd de combinatie uitgeroepen tot Allround Kampioen Springen en Dressuur bij het Nederlands Kampioenschap Welsh pony’s in Putten. Na het rijden van de dressuurproef kende de jury de combinatie de allerhoogste dagscore toe waardoor Claudia uitgeroepen werd tot Nederlands Kampioen Z2 dressuur bij de paarden. Vervolgens deed de combinatie een gooi naar het Allround Kampioenschap en sprongen zij een parcours en lieten nog eens 2 dressuurproeven ZZ-licht zien. Ook hier was de jury unaniem en beoordeelden de prestaties van de combinatie hoog waardoor alle rubrieken op naam werden gezet. Opnieuw werd het kampioenslint omgehangen en werd haar pony Saffir uitgeroepen tot de Beste Allround Sportpony 2018. 

Naast deze geweldige prestaties in de paardensport wisten meerdere leden van Ponyclub Markelo zich in de kijker te rijden. Roos Wevers won in de klasse L de finale van de Anemone Horse Trucksbokaal in Vragender en werd hier aangeduwd door Anniek Lammertink die de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is door Wendy Scholten bedacht met de insteek om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra impuls te geven.