- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo bedankt!

Het zit er op! Deze woorden hebben voor mij als voorzitter een dubbele lading. ‘Het zit er op’ omdat we met z’n allen terug kunnen kijken op vijf geweldige dagen Dorpsfeest Markelo, waarin we voor elk wat wils op het programma hebben weten te zetten. ‘Het zit er op’, ook omdat deze editie mijn laatste jaar als voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Markelo was. En ik heb het eerder gezegd; het waren zes roerige jaren waarin we eigenlijk elk jaar hebben moeten schakelen, en toch had ik het zeker niet willen missen. De samenwerking met de commissies, alle vrijwilligers in de breedste zin van het woord maar ook de contacten met leveranciers, beveiliging, gemeente Hof van Twente, politie, brandweer en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik realiseer me ook, dat ik het zonder de hulp en het begrip van mijn gezin, het voorzitterschap niet op deze manier had kunnen invullen.

Vijf dagen hebben we feest kunnen vieren, dat op woensdag traditioneel werd afgetrapt met het seniorenprogramma bij De Haverkamp. Een gevarieerd programma dat een sterk lokaal karakter droeg met NooTzaak en de conference van Maarkels Gekuier. Truus oet Weersel scoorde hoge ogen gezien de reacties vanuit de zaal.

Een gezellige Noaberoamd in de tent op donderdagavond volgde. De buitenbar in Tiroler stijl, waar vele vrijwilligers enorm veel werk in hebben gestoken werd onthuld door Egbert Hargeerds en ondergetekende en bleek een schot in de roos. Helaas waren de weersomstandigheden het gehele weekend niet van dien aard dat bezoekers optimaal konden genieten van het buitenterras. De biljartfinale bij Café de Vennebekken was er een zoals de biljartcommissie hem graag ziet; spannend tot de allerlaatste minuut met biljarters die aan elkaar gewaagd waren en een geweldige finale speelden. Freddy Vogel prolongeerde zijn titel en is dus ook dit jaar Biljartkoning van Markelo. Driemaal is scheepsrecht en die woorden werden kracht bijgezet toen Marjolijn Vennebekken haar finalepartij op haar naam wist te zetten.

Onder de muzikale leiding van de band Reflexxion werd de Trap ‘m An Party na de officiële opening een echt Maarkels gebeuren dat bijna naadloos over liep in de Maarkels’n Meutoamd. De PPM band voelde goed aan wat zij Markelo muzikaal moesten bieden.

Zaterdag was er wederom volop feest in de tent. Voor de jongsten van ons was er in de ochtend een leuk kinderprogramma van Circus Meerfout. Al vroeg in de middag kregen we met Eppie ‘van Bram’ ten Hove een opvolger voor Arjan Wevers. Na 30 jaar meedoen, geweldig dat hij nu Koning is geworden. Na de huldiging was het groot feest in de tent met Wahnsinn. Mooi dat we als Dorpsfeest Markelo vervolgens de première hadden van De Herrieschoppers. Q5 New Style bood een passend vervolg met een bijzondere live-act in combinatie met een DJ.

De zondagochtend had voor mij persoonlijk een bijzondere betekenis. Nadat de Grösmeijers en het ‘Maarkels gekuier’ voor de nodig sfeer en vermaak hadden gezorgd heb ik samen met de Grösmeijers een nummer mogen opvoeren voor mijn steun en toeverlaat Janni, zonder haar had ik mijn voorzittersrol de afgelopen 6 jaar niet op deze wijze kunnen vervullen.

Het weer was zondag gelukkig een stuk beter dan vrijdag en zaterdag. Hierdoor konden we genieten van een prachtige optocht. Geweldig wat er na al die maanden bouwen aan de wagens, in de straten van Markelo te zien is. Jammer dat de jeugd het in de kinderoptocht liet afweten, ik hoop met de optochtcommissie dat de deelname volgend jaar weer op een goed niveau komt. Na de optocht was het in de tent weer een volle bak met de Perfect Showband. Geweldig! Markelo bedankt voor de afgelopen 6 jaar dat ik voorzitter mocht zijn van jullie Dorpsfeest. Ik wens Hilko Pruntel, Ceciel Boode en Els Ulkeman veel succes als nieuw Dagelijks Bestuur van de Stichting Dorpsfeest Markelo.

Voorzitter Stichting Dorpsfeest Markelo

Henk Bussink