EPPIE TEN HOVE SCHUTTERSKONING 2018

Eppie ten Hove is de nieuwe Schutterskoning van Markelo. Als de vogel na 205 schoten naar beneden valt, steekt Eppie geëmotioneerd zijn beide armen de lucht in en met tranen in zijn ogen neemt hij de eerste felicitaties in ontvangst. Ook dit jaar deden er weer het maximale aantal van 150 schutters mee, Eppie krijgt nummer 55. De nieuwe locatie van het vogelschieten op het Roggeplein biedt meer ruimte aan schutters en publiek en lijkt een goede zet te zijn van het bestuur. Iets na 13.00 uur was het de eer aan Arjan Wevers om het eerste schot te lossen, gevolgd door de schutterskoningen en -koninginnen van de verschillende buurtschappen, daarna de overige deelnemers. Gerrit Vruwink, die zich al 3 keer Schutterskoning mocht noemen, met nummer 112, schoot in zijn eerste beurt de linkervleugel eraf. In de tweede ronde wist Herbert Jan Pieffers (nummer 38) de kop eraf te schieten, meteen gevolgd door Alwin Bruin (nummer 39) die de rechtervleugel eraf schoot.

Toen Henk Klein Velderman voor de tweede ronde aan de beurt was, raakte hij de vogel zodanig, dat de vogel doormidden brak en de helft naar beneden viel. Meteen na Henk was het de beurt aan Eppie en hij wist de andere helft naar beneden te halen en zich daarmee tot Schutterskoning 2018 te laten kronen. Op het Roggeplein kreeg hij de sjerp van Arjan omgehangen. Onder luid applaus van alle aanwezigen in de tent kreeg Eppie de bijbehorende versierselen omgehangen door Arjan. Arjan wenst Eppie een geweldig jaar toe, met net zoveel plezier als hij zelf heeft gehad. Eppie op zijn beurt gaf aan al 30 jaar mee te doen, maar nog nooit eerder te hebben gewonnen, maar dat hij een blij man is. Morgen zal hij vooraan zitten bij het Frühschoppen met de biljartkoning en biljartkoningin en ook zal het trio samen in een terreinwagen meegaan in de optocht.