Herike-Elsen kiest voor Science Fiction

De wagenbouwers van buurtschap Herike-Elsen laten het onderwerp van de optochtwagen opnieuw afspelen in het Verenigd Koninkrijk.  Vorig jaar bouwde de buurt met The Badpiper een prachtige wagen welke zich in Schotland afspeelde. Dit jaar wordt de ondergang van Engeland uitgebeeld in de musicalversie uit 1978 van Jeff Wayne’s War of the Worlds. “Zoals elk jaar beginnen we met het uitzoeken van de juiste muziek en daarna kijken we wat we gaan bouwen” vertelt Henk Dietvorst, één van de vele fanatieke wagenbouwers van de buurt. “Het zeer bekende nummer van Jeff Wayne, stond al langer op ons verlanglijstje en door het overallthema: Theatertour konden we er dit jaar gebruik van maken. We bouwen dus een science fiction wagen waarop o.a. veel beweging en rookeffecten te zien zal zijn. Engeland wordt aangevallen door buitenaardse wezens van Mars en de paniek is groot bij de lokale bevolking. En natuurlijk zal niet worden vergeten dat dit alles zich afspeelt in een theater”.

En waar de buurt al jaren bekend staat om een dans vooraf aan de wagen, zal van die formule dit jaar worden afgeweken. “Dat klopt” vult Anja Krebbers lachend aan, “Dit jaar gaan we eens een keer niet dansen. We hebben gekozen voor ‘georganiseerd drama’, dat past er beter bij. Maar ook daarvoor zal geoefend moeten worden. Tot aan volgende week zaterdag, zal het dan ook elke avond druk zijn in de loods van de familie Pinkert, maar dan denk ik dat we er klaar voor zijn”.