- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

11e editie Doggy Plons

Traditioneel wordt het buitenseizoen van zwembad de Vijf Heuvels afgesloten met een evenement voor hondenliefhebbers met hun honden; de Doggy Plons. Zondag 9 september tussen 10.00 en 13.00 uur verzorgen Sportfondsen Hof van Twente en Welkoop Markelo gezamenlijk, veel activiteiten rondom het buitenbad aan de Potdijk in Markelo.  Het evenement tekent dit jaar voor de 11e editie en zorgt voor menig hondenliefhebber voor een geweldige dag. 

Niet alleen kunnen hond en baas een ‘frisse’ duik nemen in het buiten zwembad, ook zijn er verschillende andere activiteiten zoals een demonstratie van een hondenschool. Een door hen uitgezet honden circuit kan uitgeprobeerd worden door de hondeneigenaren met hun honden. Daarnaast zijn er diverse stands waar je terecht kunt voor informatie en advies, en is er een dierenarts waar men terecht kan voor een gratis check up van de hond. Tevens is er een fotograaf aanwezig die mooie beelden graag vastlegt op de gevoelige plaat. Voor kinderen is er ook van alles te doen zoals lekker klimmen en klauteren op de speeltoestellen of een spel spelen op de veldjes.

De toegang bedraagt € 4,00 per hond. De opbrengst komt zoals ieder jaar voor een groot gedeelte ten goede aan een goed doel, gerelateerd aan bijvoorbeeld zwerfhonden. Dit jaar is gekozen voor ‘KFAAF’ (Kindness For All Animals Foundation), een stichting in Geesteren die een veilig thuis vormt voor dieren in nood in de Benelux.

Dieren die bij KFAAF op de zorgboerderij wonen zijn chronisch ziek, hebben een lichamelijke of visuele beperking, zijn incontinent, oud, dement of hebben teveel meegemaakt waardoor ze niet te herplaatsen zijn. Hier krijgen ze een gouden mand of stal. Ze worden onder-gedompeld in liefde en krijgen wat ieder dier verdient: respect en de aangepaste zorg die ze nodig hebben. De dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, waarin ze hun natuurlijke gedrag maximaal kunnen vertonen. Dit zorgt ervoor dat de dieren zich makkelijk kunnen aanpassen aan hun nieuwe levensomstandigheden.

Zwembad ‘De Vijf Heuvels’ vindt u aan de Potdijk 5 te Markelo. De ingang voor de Doggy Plons bevindt zich aan de zijkant van de accommodatie, dus niet bij de hoofdingang.