Nieuw boek Heemkunde in voorverkoop

Dit najaar komt het boek ‘De Marke Kerspel Goor’ op de markt. Het is het zesde boek in een reeks succesvolle uitgaven van de Stichting Heemkunde Markelo. Dit begon in 1998 met het boek ‘Markelo Dorpsgeschiedenis’ gevolgd door de markeboeken van Stokkum (2001), Markelo (2005), Herike (2009) en Elsen (2015). De komende uitgave werd enkele jaren geleden al aangekondigd en zal de geschiedenis van de marke Kerspel Goor belichten.

In het ruim 600 pagina’s tellende boek zullen alle 165 panden van de marke Kerspel Goor aan de hand van een denkbeeldige wandeling staan beschreven. Naast de beschrijvingen van de panden bevat het boek ook een aantal algemene beschrijvingen over onder meer de vele grenswijzigingen, de geschiedenis van de lagere school en het Lunapark in het Weldam. Per hoofdstuk zijn er kaarten opgenomen met de situaties per 1832 en per 2002. Het boek is geïllustreerd met honderden foto’s van de panden en bewoners van de vroegere marke.

De voorinschrijving voor het boek is inmiddels geopend via de website van Stichting Heemkunde Markelo. Tot 19 oktober is het mogelijk om de eenmalige uitgave waarvan geen herdruk komt te bestellen voor 25 euro. De boeken kunnen vanaf 19 oktober worden afgehaald op diverse locaties. Vanaf 20 oktober is de uitgave ook te koop bij Boekhandel Prins in Markelo en The Read Shop in Goor voor 27,50 euro.