Fokveedag in afgeslankte vorm

Door de zonnige weersomstandigheden die ook volgende week opnieuw verwacht worden heeft het bestuur van de Fokveedag Markelo besloten om de Fokveedag aanstaande donderdag in afgeslankte vorm te laten plaatsvinden. Daarom zullen er op deze dag geen keuringen plaats vinden van koeien maar alleen van het jongvee. Het programma van de Kalveropfokclub Markelo blijft ongewijzigd.  Het aangepaste programma start om 9 uur op het terrein naast Herberg de Pot waar gelijkertijd ook Sint Joapiksdag wordt georganiseerd. “We kunnen niet anders dan het op deze manier oplossen. Voor de koeien die voor de keuringen worden geschoren en deze dag in de volle zon moeten doorbrengen met volle uiers heeft een te grote impact en ook voor de boeren is het haast niet te doen. We hebben een andere datum overwogen maar door de vakantieperiode die aangebroken is, blijkt ook dat geen optie. Hierdoor zit er niets anders op dan dat we volgend jaar de 80e editie opnieuw gaan organiseren”, vertelt voorzitter Gerwin Nijenhuis. Met het aangepaste programma op de weide en Sint Joapiksdag in en rondom Herberg de Pot blijft er voor het publiek een meer dan gezellig en informatief evenement staan aanstaande donderdag.