- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Biljartkoning 2017 opnieuw in finale

Voor de vijfde maal staat Freddy Vogel in de finale om de strijd om de Biljartkoning van Markelo. De Biljartkoning van 2017 was vanavond in de zesde rond heel sterk en wist zijn benodigde 70 caramboles in 23 beurten te behalen, tegenspeler Bart Nijland bleef steken op 18 van de benodigde 25 caramboles. Voor Freddy is de prolongatie van de titel nog geen gelopen race: “Het zal lastig worden, dit vergt een ander spel, maar ik zou het geweldig vinden om na Hans Nijenhuis als tweede Markeloër 2 maal achter elkaar Biljartkoning te worden”. Roland Stege, Tijn Fleerkate en Ton Jansen zijn de andere 3 finalisten die op donderdag 23 augustus op het laken bij Café Vennebekken Vogel van zijn troon proberen te stoten.

Roland Stege kwam in de tweede partij van de avond uit tegen Rene Potman. In de meest spannendste partij van de avond kwam Rene maar twee caramboles te kort van de benodigde 38. Roland maakt zijn benodigde 25 caramboles door een afsluitende serie van 4. In de nabeurt ging de afstoot net mis. Tijn Fleerkate behaalde na 26 beurten tegen Peter Stokkers zijn benodigde 29 caramboles, Peter bleef steken op 30 van de benodigde 53 caramboles. In de vierde partij wist Ton Jansen tegen Bart-Jan Goorman ondanks enkele onnodige missers de partij in 21 beurten te beslissen. Bart-Jan had aan zijn toen behaalde 39 caramboles niet voldoende, hij moest er 50 halen. Ton was eerder bij zijn benodigde 35 caramboles.

Truus Potman, Ina Vreeman, Marjolijn Vennebekken en Esmee Bussink staan diezelfde avond in de finale. Zij speelden begin juni de laatste voorronde voor het Koetsbiljarten. Ook bij de dames stond een van de kanshebbers al vaker in de finale om de felbegeerde titel. Marjolijn Vennebekken speelde in 2014, 2016 en nu opnieuw een finalepartij en ditmaal op wel erg bekend terrein.